Brezilya'da köpekbalıklarının kokain testleri pozitif çıktı

Brezilya'da köpekbalıklarının kokain testleri pozitif çıktı
Bilim insanları, Brezilya kıyılarındaki vahşi köpekbalıklarında kokain izlerine rastladı.

Kısa Dalga - Araştırmacılar, Eylül 2021 ve Ağustos 2023 tarihleri arasında Rio de Janeiro çevresindeki sularda yakalanan ve balıkçılardan satın aldıkları 13 Brezilyalı sivri burun köpekbalığını test etti. Oswaldo Cruz Vakfı tarafından yürütülen çalışmada, köpekbalıklarının dokularında yüksek düzeyde uyuşturucu bulundu.

Euronews'teki habere göre uyuşturucunun yoğunluk değeri, köpekbalıklarında diğer deniz canlılarında daha önce gözlemlenenden 100 kat daha yüksek çıktı.

Nasıl olduğu belirliz


Science of the Total Environment dergisinde yayımlanan çalışma, vahşi köpekbalıklarında kokaine rastlanan ilk çalışma olma özelliğini taşıyor. Kokainin köpekbalıklarına nasıl ulaştığı henüz belirsizliğini koruyor.

Ekip, İngiliz The Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, köpekbalıklarına yapılan kokain testlerinin sonuçlarının pozitif çıkmasının nedeninin kaçakçılar tarafından denize dökülen kokain balyaları olamayacağını ifade etti. Zira araştırmacılara göre, bu bölgeye çok fazla uyuşturucu paketi atılmıyor ya da toz halde suya dökülmüyor. (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya