Brezilya'da zenginlerden vergi alınması için yasa tasarısı

Brezilya'da zenginlerden vergi alınması için yasa tasarısı
Brezilya Devlet Başkanı Inacio Lula da Silva, gelirleri artırmak ve bütçeyi dengelemek için zenginlere yeni vergiler getiren yasa tasarısını sundu.

Brezilya'da Devlet Başkanı Inacio Lula da Silva, gelirleri artırmak ve bütçeyi dengelemek için ülkenin zenginlerine yeni vergiler getirmek için yasa tasarısı sundu.

Bloomberg'te yer alan habere göre, Lula'nın ekonomi ekibi bu hafta, kapalı uçlu ve offshore fonları vergilendirmek için bir dizi önlem açıkladı. Gelecek yıl 20.3 milyar real (4.2 milyar dolar) ek gelir getirebilecek olan vergi, Brezilya'nın birincil bütçe açığını ortadan kaldırmaya yardımcı olmayı amaçlıyor.

Yüzde 15 ila yüzde 20 arasında değişen vergi oranları

Söz konusu yasa tasarısı, ilk halka arzda hissedarlardan sabit miktarda para toplayan kapalı uçlu fonlar için yüzde 15 ila yüzde 20 arasında değişen vergi oranları belirliyor. Milletvekilleri tarafından onaylanması gereken vergi, yılda iki kez tahsil edilecek.

Lula, salı günü Kongre'ye, offshore yatırımlar, şirketler ve tröstler için yüzde 0'dan yüzde 22,5'e kadar artan oranlı yeni bir vergi oluşturulması teklifini gönderdi.

Lula: 'Kongre'nin zenginlerden ziyade yoksulları korumasını bekliyorum'

Kongreye gönderdiği yasa tasarısının ardından açıklama yapan Lula, "Yaptığımız şey adil ve mantıklı" dedi. Lula, şunları söyledi: "Kongre'nin zenginlerden ziyade yoksulları korumasını bekliyorum çünkü Brezilya'nın daha demokratik, eşit, orta sınıf bir toplum olabilmesi için buna ihtiyacı var."

'Dünyanın en ileri vergi sistemlerine yaklaşmaya çalışıyoruz'

Brezilya Maliye Bakanı Fernando Haddad ise basında çıkan ve söz konusu kararı 'Robin Hood uygulaması' diye niteleyen eleştirilere yanıt verdi. Haddad, "Durum kesinlikle böyle değil. Dünyanın en ileri vergi sistemlerine yaklaşmaya çalışıyoruz" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya