Brüksel’de çiftçiler şehre traktörlerle girdi

Brüksel’de çiftçiler şehre traktörlerle girdi
Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Birliği Liderler Zirvesi yapılırken öfkeli çiftçiler şehre traktörlerle girdi.

Son dönemde uygulanan tarım politikaları başta Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan olmak üzere pek çok AB ülkesinde çiftçileri memnun etmiyor. Avrupa ülkelerinin büyük kısmında çiftçiler yaşadıkları sıkıntılara dikkati çekmek için traktörleriyle protestolar düzenliyor.

Bugün de Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Birliği Liderler Zirvesi yapılırken öfkeli çiftçiler şehre traktörlerle girdi. Çiftçilerin eylemine polis müdahalesi gerçekleşti.

Liderlere taleplerini duyurmaya çalışacaklar

CNNTürk'ün haberine göre gece saatlerinde yola çıkan binlerce çiftçi Brüksel’e vardı. Binden fazla traktör AB binasının yakınlarında ateşler yakarak AB Liderler zirvesine katılan liderleri bekliyor. Avrupalı çiftçiler burada taleplerini liderlere duyurmaya çalışacak.

100 maddelik talep listesi

Fransa’dan çiftçiler dün hükümetlerine 100 maddelik bir talep listesi vermiş, Avrupa Birliği toplantısında kabul edilmesini istemişti. Avrupalı çiftçilerin de AB’nin çevreci tarım politikasında en çok tepki gösterdiği konu tarlaların yüzde 4'ünü nadasa bırakmaktı. (Kısa Dalga)

Dünya