Google desteği sona erdi! Bu cihazlarda Chrome artık çalışmayacak

Google desteği sona erdi! Bu cihazlarda Chrome artık çalışmayacak
Google, Chrome 120 sürümünü yayınlamasıyla birlikte bazı Android cihazlar için desteğini durdurdu. İşte desteği sona eren işletim sistemlerine dair bilgiler.

Google, Chrome 120 sürümünü yayınladığı ve bazı Android cihazlar için desteğini durdurduğu bilgisini paylaştı. Bu güncelleme ile birlikte Chrome tarayıcısının tüm platformlarda düzenli olarak güncellendiği belirtildi.

Chrome 120 güncellemesinin PC kullanıcılarının yanı sıra artık Android ve iOS kullanıcıları için de uygulama mağazasında mevcut olduğu ifade edildi. Ancak, bu güncellemeyle birlikte bazı cihazlar için desteğin sona erdiği bilgisi de paylaşıldı.

Google'ın bu adımı, teknolojinin hızla ilerlemesi ve eski cihazların yeni güncellemelerle uyumlu olamaması nedeniyle atıldığı vurgulandı. Bu durum, kullanıcıların daha güvenli ve performanslı bir internet deneyimi yaşamasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Google'ın Chrome tarayıcısının güncellemelerle ilgili çalışmalarına devam edeceği ve kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşaması için çaba harcayacağı belirtildi.

ANDROİD 7.0/7.1 YÜKLÜ CİHAZLAR İÇİN DESTEK SONA ERDİ

Halen Android 7.0/7.1 çalıştıran kullanıcılar , Android için Chrome 120 kararlı sürüm güncellemesini ne yazık ki yükleyemeyecek. Bunun yerine bir önceki sürüm olan 119'da kalmaya devam edecekler.

Ekim ayı raporuna baktığımızda Chrome'u Android 7 üzerinde kullanan %3'e yakın bir kullanıcı kitlesi olduğu belirtildi. Yani bu kullanıcılar artık yeni bir güncelleme alamayacak ve Google tarafından sunulan özelliklerden de faydalanamayacak.

Google Chrome 120 güncellemesi ayrıca 10 güvenlik açığını da düzeltiyor.

Güncellemeyi PC'lerde yüklemek için Menü-Yardım-Google Chrome Hakkında seçeneğine giderek yükleyebilirsiniz. Mobil cihazlar için de App Store veya Google Play Store üzerinden yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Teknoloji