Bu sorunun cevabı ya müebbet ya beraate götürecek: Bir kişi kendini 25 kez bıçaklayabilir mi?

Bu sorunun cevabı ya müebbet ya beraate götürecek: Bir kişi kendini 25 kez bıçaklayabilir mi?
Antalya Ağır Ceza Mahkemesi, ölüm nedeni kayıtlara “intihar” olarak geçen, vücudunda 25 bıçak yarası bulunan, ölümüyle ilgili önce takipsizlik kararı verilen, ardından eşi ve kayınbiraderine müebbet hapis istenen Suat Sırım bilmecesini çözmeye çalışıyor.Davada “Bir kişi kendini 25 kez bıçaklayıp 5. kattan atlayabilir mi?” sorusunun yanıtı ya beraat ya müebbet hapis getirecek.

“Bir kişi kendini 25 kez bıçaklayıp 5. Kattan atlayarak intihar edebilir mi?” İşte bu sorunun yanıtı, Antalya’daki bir ölüm olayında abla ve kardeşe ya müebbet hapis ya da beraat getirecek ama cevap her seferinde farklı çıkıyor. Savcı son olarak “beraat” istedi.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Deniz Mahallesi’nde geçen yıl bir ölüm olayı gerçekleşti. 47 yaşındaki güvenlik görevlisi Suat Sırım’ın cesedi, oturdukları 5 katlı binanın önünde bulundu. Olay “çatıdan atlama suretiyle intihar” olarak geçti ama yine de Suat Sırım’ın eşi T.S. ve kayınbiraderi A.T. haklarında soruşturma yürütüldü.

Ölüm nedeni “intihar” olarak kayıtlara geçti ama Sırım’ın cesedi üzerinde yapılan incelemede; boyun sol yanında 6, göğüs sol yanında 19 olmak üzere 25 bıçak darbesi belirlendi. Üstelik Sırım’ın “düştüğü” çatıda kanlı bir ekmek bıçağı, cebinde de “Bana bir şey olursa kendinize iyi bakın” notu vardı.

TAHLİYE GETİREN TAKİPSİZLİK

Olay sırasında Suat Sırım'ın yanında bulunduğu belirtilen eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T., gözaltına alındı. 2 kardeş, 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı ama o arada İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun 'Kişinin vücudunda tespit edilen kesici delici alet yaralarının tamamının kendisi tarafından oluşturulmasının mümkün olduğu ve sonrasında yüksekten atlayarak intihar etmiş olduğunun kabulü gerektiği' yönünde rapor çıktı. Bu raporun ardından abla kardeşe takipsizlik kararı verilerek, serbest bırakıldılar.

MÜEBBET İSTEMLİ DAVA

Takipsizlik kararına yapılan itiraz üzerine bu kez Adli Tıp Genel Kurulu’ndan rapor istendi. Savcı bu kez Adli Tıp’a, “bıçak darbesinden sonra maktulün, kayınbiraderi ve eşinin gelmesiyle kendini aşağı atmış olabilir mi” diye de sordu.

Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu cevabı ortada bıraktı, “kesikler kendisi tarafından veya başkası tarafından oluşturulmuş olabilir, olayın adli tahkikat ile aydınlatılmasının uygun ulur” şeklinde rapor hazırladı.

Yeni raporun ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. İddianamede Suat Sırım'ın eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T.'nin 'kasten öldürme' suçundan “müebbet hapisle” yargılanması istendi.

BERAAT İSTEMLİ MÜTALAA

Dava, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı ama sanıklar tutuksuzdu. Duruşmada savcı 68 sayfalık mütalaa okudu. Savcı, 'kasten öldürme' suçundan yargılanan T.S. ve A.T.'nin atılı suçları işlediğine yönelik bulguya rastlanılmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatini talep etti.

Mütalaaya karşı görüşleri sorulan anne Sırım, "Mütalaayı kabul etmiyorum. Biz 2 yıldır neyin savaşını veriyoruz" diye konuştu. Kardeş Yasemin Sırım da "Adli tıp raporları ve başka deliller ile çelişkili tüm ifadeleri delil. Bunları nasıl gözden kaçırırsınız? Araştırın" dedi.

Diğer kardeş Yüksel Sırım ise "Bir insan 25 kere kendini nasıl bıçaklar? Mütalaayı kabul etmiyorum. İnşallah doğru karar verirsiniz" diye konuştu.

Taraf avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için duruşma ertelendi. (DHA)

Gündem