Bu Temmuz dünyada şimdiye kadar kaydedilen 'en sıcak ay' oldu

Bu Temmuz dünyada şimdiye kadar kaydedilen 'en sıcak ay' oldu
Dünya çapında hava sıcaklık ölçümlerinin kaydedilmeye başladığından beri hiçbir ay geçen Temmuz kadar sıcak olmamıştı. Copernicus, hem karada hem de okyanuslarda rekor değerler kaydetti.

Geçen Temmuz, hava durumu ölçüm kayıtlarının tutulmaya başlamasından bu yana dünyanın en sıcak ayı olarak kaydedildi.

Avrupa Dünya Gözlem (EO) Sistemi Copernicus'un ölçüm verileri sadece 1940 yılına kadar uzanıyor. Copernicus'a göre geçen Temmuz ayında dünyanın yüzey sıcaklığı, 1991'den 2020'ye kadar kaydedilen temmuz ortalamasının 0,72 derece üzerine çıktı. Bu dönemde dünyanın ortalama sıcaklığı 16.63 dereceydi. Verilere göre, dünyanın şimdiye kadarki en sıcak günü 17,08 derecelik küresel ortalama sıcaklıkla 6 Temmuz 2023 oldu.

Geçen Temmuz ayında deniz yüzey sıcaklığının da olağanüstü yüksek olduğu belirtildi. Küresel olarak, deniz sıcaklığı 1991 ile 2020 arasındaki ortalamanın 0,51 santigrat derece üzerindeydi.

Copernicus ve Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), bu Temmuz ayında dünyanın yeni bir küresel zirveye doğru ilerlediğini önceden ilan etmişti. Copernicus analizine göre, yıllık küresel ortalama sıcaklık şu anda ortalamanın 0,43 derece üzerinde.

Avrupa'da sıcaklıklar, küresel ortalamanın neredeyse iki katı hızla artıyor: Copernicus'a göre, son beş yılda Avrupa'da hava, sanayi öncesi döneme göre ortalama 2,2 derece ve dünya çapında 1,2 derece daha sıcak.

Copernicus verileri, dünyanın dört bir yanındaki uydulardan, gemilerden, uçaklardan ve meteoroloji istasyonlarından alınan ölçümleri içeren ve bilgisayar tarafından oluşturulan analizlere dayanıyor. (Kısa Dalga)

Dünya