Buğra Kavuncu: İmamoğlu’nu alıp kayyım atama ihtimalleri çok yüksek

Buğra Kavuncu: İmamoğlu’nu alıp kayyım atama ihtimalleri çok yüksek
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “yüksek ihtimalle” İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının ardından İBB’ye kayyım atanıp atanmayacağı tartışılıyor.

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katılan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Ekrem İmamoğlu’nu belediyen alıp kayyım atama ihtimalleri çok yüksek” dedi.

“Özür dilerim kimseyi umutsuzluğa sevk etmek istemem ama olmaz dediklerimiz oldu. Bu mahkemenin böyle sonuçlanacağına da ihtimal vermezdim o da oldu” diyen Kavuncu, şöyle devam etti:

“Görünen o ki süreç hızlandırılıyor. Bir de dün oradaydım, saçma sapan bir terör konusunu getirdiler. Neymiş belediyeye terör örgütü mensupları sokulmuş. Ekrem İmamoğlu, bu ülkenin bayrağına, birliğine, bütünlüğüne aşık bir insandır, böyle bir şeye müsaade etmesi mümkün değil.

“Sayın İçişleri bakanının olağanüstü hal durumundan elde ettiği bir yetki var. 2022 Temmuz ayı sonuna kadar terörle alakalı gördüğü herhangi bir kişiyi belediyelerden aynen alabiliyor. Neden kullanmadı bu hakkı o zaman? Dolayısıyla panik halinde, ne yaptığını bilmeyen bir irade maalesef bunu da yapabilir.”

Gündem