Buket Aydın, Ebrar Karakurt ve CHP’yi hedef aldı: Ben de Sayın Cumhurbaşkanı gibi oldum…

Buket Aydın, Ebrar Karakurt ve CHP’yi hedef aldı: Ben de Sayın Cumhurbaşkanı gibi oldum…
“LGBTİ düşmanı değilim ama…” diyen Buket Aydın, “Ebrar Karakurt zaman zaman özel hayatı ile öne çıkıyor ve bunu böyle bir, nasıl diyeyim, böyle marifet gibi öne atmaya çalışıyor. LGBTİ propagandasının sürekli yapılmasına şahsım adına karşıyım” dedi.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, FIVB Milletler Ligi Finali'nde şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Ebrar Karakurt’u hedef aldı. Aydın, kadınlar arasındaki dayanışmaya da “ayrımcı” ifadelerle karşı çıktı.

Aydın, Youtube yayınında, sporcu kadınlardan “kızlarımız” diye bahsederken, "Çok çok tebrik ediyorum öncelikle, gönülden… Voleybolcu kızlarımıza helal olsun. Türk kadınları bitti demeden bitmez, tam da böyle, bunu gösterdiniz” ifadelerini kullandı.

“LGBTİ düşmanı değilim ama…”

“Sonrasında bir tartışma başladı. Hiç hoşuma gitmedi bu tartışma” diyen Buket Aydın, LGBTİ düşmanı olmadığını söylese de Ebrar Karakurt’u şu sözlerle hedef aldı:

“Ebrar Karakurt zaman zaman özel hayatı ile öne çıkıyor ve bunu böyle bir, nasıl diyeyim, böyle marifet gibi öne atmaya çalışıyor. LGBTİ düşmanı değiliz, değilim ama LGBTİ propagandasının sürekli yapılmasına şahsım adına karşıyım.

Orada bir Kübra Dağlı tekvandocu kızımız var. Başörtülü tekvandocu kızımız. O da paylaşımda bulundu: ‘Sporcuların cinsel yönelimlerini, cinsel tercihlerini ve dini görüşlerini bir yana bırakıp sadece başarılarını tebrik etmek zor olmasa gerek’ diye.

Kübra bu tweeti atınca Kübra’yı eleştirdiler, ‘vay sen niye koruyorsan’ falan filan… Koruyabilir, çünkü o da başörtülü tekvandocu kızımız olarak öne çıkıp linçlere maruz kalmıştı. Yine aynı linçleri başka bir arkadaşının, kendisi ile alakasız bir sebeple, linç yemesine için rahat gelmemiş demek ki.

Ama Kübracım, senin korudukların seni aynı şekilde korumuşlar mıydı? Hayır. Bunu da sana belirtmek isterim. Keşke onlar da seni aynı yüksek sesle korusalardı. Aynı desteği sana yapsalardı. Bu da tabii bir dipnot olarak…

Tabii bu Kübra’nın suçu değil. Ben Kübra’yı attığı tweetten dolayı suçlamıyorum sadece burada bir eşitlik yok. Herkes kendi mahallesini bir şekilde savunuyor diyelim. ‘LGBTİ kimin mahallesi’ diyeceksiniz. Bu aralar CHP’nin mahallesi gibi görünüyor. Ben de Sayın Cumhurbaşkanı gibi oldum ama öyle gözüküyor." (Kısa Dalga)

Gündem