Buldan: Cudi’de petrol bulmuşlar, yalan!

Buldan: Cudi’de petrol bulmuşlar, yalan!
Erzurum Hınıs’ta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy faşizmi göndermeye” çağrısı yaptı ve ekledi: “Çünkü bu ülkede faşizmi uygulayanlar belli, Kürtleri inkar edenler belli, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkını tanımayanlar belli.”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erzurum Hınıs’ta Sırrı Sakık ve milletvekili adayları ile birlikte düzenlenen mitinge katıldı.

Buldan, burada yaptığı konuşmada, gittikleri her şehirde aynı kararlılığı gördüklerini belirterek, “İnsanlar artık kararını vermiş. Erzurum da kararını vermiş. Yeşil Sol Parti’yi Türkiye’nin her yerinde birinci yapmak için halkımız kararını vermiş. Çünkü değişimi, dönüşümü, adaleti, barışı, huzuru ve refahı Yeşil Sol olarak Türkiye’nin her yerine yayacağız. Güçlü bir temsiliyetle Meclis’e gireceğiz. Yeşil Sol Parti’nin 100 vekille Meclis’te temsiliyeti artık kaçınılmaz” dedi.

“Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy faşizmi göndermeye”

“Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy faşizmi göndermeye” çağrısı yapan Buldan, şöyle devam etti:

“Çünkü bu ülkede faşizmi uygulayanlar belli, Kürtleri inkar edenler belli, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkını tanımayanlar belli. Kadına baskı yapanlar belli. Kadınların emeğini, gençlerin geleceğini ve hayallerini çalan bir iktidar var. Bu zulüm ittifakını hep birlikte 14 Mayıs’ta sandığın dibine gömeceğiz.”

“5’li çeteleri kalkındıran parti”

Erzurum’daki yüksek işsizliğe dikkat çeken Buldan, “İsmi Adalet ve Kalkınma Partisi olabilir ama buna aldanmayın, isminde adalet olanın bütün adaletsizleri getirdiğini biliyoruz. İsminde kalkındırma var ama yandaşlarını ve 5’li çeteleri kalkındıran bir partidir AKP. Erzurum halkının ne yaşadığını bilmez ve düşünmez. AKP hükümeti Erzurum’da insanlar aç mı, yoksul mu, sefalet mi yaşıyor bilmez” dedi.

“Cudi’de petrol bulmuşlar, yalan”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cudi Gabar’da petrol buldukları yönündeki açıklamasını hatırlatan Buldan, şunları söyledi:

“Her seçimde yeni yalanlarla Türkiye halklarının önüne çıkan, oy isteyen AKP’nin uydurduğu yeni bir yalan var. Cudi’de petrol bulmuşlar, yalan! Bu yalanı bir kez daha uydurdular. Asıl rezerv kaynakları nerede biliyor musunuz, o sarayın altında. Milyarlarca dolara yaptırılan sarayın altında esas kaynaklar. 14 Mayıs tarihinde o sarayın ampulleri sönecek, bütün Türkiye'nin mutfağında tencereler kaynayacak. Buna emin olabilirsiniz.”

Hayat pahalılığı ve artan yoksulluğa dikkat çeken Bulda, “Sizler bunu hak etmiyorsunuz” dedi.

Buldan, şöyle devam etti:

“Halkımızın refah içinde adalet, barış ve huzurla yaşayabileceği bir ortamı hazırlamak için yollara çıktık. Bu ülke artık bu zulümlere, baskılara, şiddete, çatışmalara ve savaşa dur diyecek güce sahiptir. Bunun için sizlerin yapacağı tercih önemlidir. Siz ya aydınlığı ya karanlığı, ya savaş politikalarını ya barış politikalarını, ya demokrasiyi ya faşizmi seçeceksiniz. Ama ben inanıyorum; Türkiye’nin her yerinde barış rüzgarları, demokrasi rüzgarları esiyor. Bu ülkeye refahın gelmesi için başlayan bu hava parlamentoya yerleşecek.”

Geçirdiği trafik kazası sonrası tedavisi süren Yeşil Sol Parti Erzurum milletvekili adayı Meral Danış Beştaş da telefon bağlantısıyla halka seslendi. (Kısa Dalga)

Politika