Buldan: İmralı’daki tecridi kabul etmiyoruz

Buldan: İmralı’daki tecridi kabul etmiyoruz
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bugünkü en büyük sorun İmralı Cezaevindeki tecrit sorunudur. Bu tecridi kabul etmiyoruz. Tecrit, bir an önce tecrit kaldırılmalı ve Sayın Öcalan bütün cezaevlerinde olduğu gibi herkesin hakkı olan avukat ve aile görüşlerini bir an önce yapılmalıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kurban Bayramı nedeniyle geldiği Van’da Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Şubesi, Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) Şubesi, Aryen Sanat Akademisi ile Arsisa Dil ve Araştırma Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, MEBYA-DER ziyaretinde konuşan Buldan, “AKP iktidarı, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye’deki birçok kesime yönelik inkar politikasına devam ediyor. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi yok sayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Mücadelemiz, Kürt halkının kimliğini, özgürlüğünü ve demokrasi mücadelesini bu topraklarda var etme mücadelesidir” dedi.

TUHAY-DER’deki ziyaretinde ise cezaevlerindeki ihlallere dikkat çeken Buldan, şöyle konuştu:

“Türkiye’deki bütün cezaevlerinde infaz yakmalar, ailelerin farklı yerlerde oturmasına rağmen insanların uzak cezaevlerine gönderilmesi, sürgün, sağlık sorunlarından, haberleşme problemlerine kadar çok sayıda problem yaşanıyor.

“Bugünkü en büyük sorun İmralı Cezaevindeki tecrit sorunudur. İki yıldan daha fazla zamandır Sayın Öcalan’dan haber alınamıyor, aile ve avukat görüşleri yaptırılmıyor. Bu ülkenin kendi çıkarmış olduğu mevcut yasalara uymadığı bir dönem. Kürt halkının en hassas noktalarından olan Sayın Öcalan’a yönelik bu tecridi uygulamanın elbette ki birçok sebebi var. Sayın Öcalan’ın aile görüş hakkının kısıtlandığı, uygulanmadığı ve AKP’nin bu konuda suç işlediği bir dönemdeyiz. Tecrit bir insan hakları sorunudur ve uzun süredir İmralı Cezaevinde uygulanıyor. Bu durum, artık tüm topluma sirayet eden bir mesele haline geldi. Bu tecridi kabul etmiyoruz. Tecrit, bir an önce tecrit kaldırılmalı ve Sayın Öcalan bütün cezaevlerinde olduğu gibi herkesin hakkı olan avukat ve aile görüşlerini bir an önce yapılmalıdır.

“Bu meselenin sadece Kürtleri ilgilendiren bir mesele olmadığını, Türkiye toplumunun da gündemi haline gelmesi gerektiğini biliyoruz. Tecrit, bir insan hakları sorunudur, bu sorun da kendine insanım diyen herkesi ilgilendirir.” (Kısa Dalga)

Politika