Buldan: Teselliyi insanların ölümünde arayan bakan istifa etmelidir

Buldan: Teselliyi insanların ölümünde arayan bakan istifa etmelidir
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin “15 insan yaşamını yitirdi ancak toprak suya doydu” sözünü “akıl tutulması” olarak değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Teselliyi insanların ölümünde arayan bir bakanın derhal istifa etmesi gerekir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, can kayıplarına ve büyük mağduriyetlere yol açan sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’yı ziyaret etti.

Buldan, burada yaptığı konuşmada, “Depremzedelerin yaralarını sarmayan, onlarla dayanışma içerisinde olmayan, onlara yardım götürmeyen bir iktidara hem söyleyecek sözümüz var hem de öfkemiz var. Olayın üzerinden 40 gün geçti ama hala depremzedeler gıda, barınma ve birçok malzemeye ihtiyaç duyuyor. Bu depremzedelere büyük bir haksızlıktır” dedi.

İktidarın depremzedelerin yaralarını saramadığını ifade eden Buldan, “Büyük şov yaptılar, bir kampanya başlattılar, 115 milyar TL para topladılar. Bu paraların nereye gittiğini sormak bizim hakkımızdır, sorumluluğumuzdur. Toplanan 115 milyar TL nerededir? Bunu kimlere verdiniz, nerelere dağıtınız? Depremzedelere giden tek kuruş yoktur” diye konuştu.

“Akıl tutulması”

Urfa ve Adıyaman’daki sel felaketinde 17 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Buldan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin “15 insan yaşamını yitirdi ancak toprak suya doydu” sözünü “akıl tutulması” olarak değerlendirdi.

“Teselliyi insanların ölümünde arayan bakan istifa etmelidir”

Buldan, şöyle devam etti: “Hiçbir vicdanın, hiçbir ahlakın kabul etmeyeceği bu sözü kendisine iade ediyoruz. Bu bakanın Urfa halkına, Adıyaman halkına bir özür borcu vardır. Teselliyi insanların ölümünde arayan bir bakanın derhal istifa etmesi gerekir. Burada yaşanan felaket öyle küçük, öyle ucuz ve üzerinden politika yapılacak bir felaket değildir. Alt yapı sorununun çok yoğun yaşandığı Urfa kentinde, yağmur yağmasıyla bir sel felaketi ile karşı karşıya kalıyorsak, bu ülkeyi yönetenler başta olmak üzere bu ili yönetenler de hesap vermek zorundadır. Talanın, hırsızlığın, yolsuzluğun ülkeyi getirdiği hali hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. AVM’nin inşa edildiği yerin dere yatağına yakın bir yerde olması hangi mantığa sığar? İnsanlar hala buralarda cansız bedenler arıyor.”

Su basan AVM’nin altında 400 araç olduğunun söylendiğini ve araç sahiplerinin suyun çekilmesini beklediğini belirten Buldan, “Dört gündür bir pompa bile getirip bu suyu çekmeyenler, o araçları sahiplerine teslim edemeyenler bu sorumluluğu üstlenmek zorundadır. Dört gündür bu kente su verilmiyor. Alt yapısı sağlam olan kentlerde hangi felaket gelirse gelsin bu tür ölümler, mağduriyetler yaşanmaz” dedi.

“Bu anlayışın gitmesi için fırsat 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerdir”

“Felaketin boyutu kelimelerle anlatılacak boyutta değil” diyen Buldan, insanlar kaderleriyle baş başa bırakıldığını söyledi.

Buldan, “Bu talan, hırsızlık, yolsuzluk anlayışının gitmesi için önümüzde fırsat var. Bu fırsat da 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerdir. Urfa halkı bu yaşadıklarının hesabını elbette sandıkta soracaktır. Bu mağduriyetleri halkımıza yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur, haddi de değildir. Halkımızın acısını bir kez daha yürekten paylaşıyorum. Onlarla birlikte olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem