Buldan’dan Bahçeli’ye: Amed vardır, olmayacak olan, gidecek olan sizlersiniz

Buldan’dan Bahçeli’ye: Amed vardır, olmayacak olan, gidecek olan sizlersiniz
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Bahçeli’ye “Amed vardır, var olmaya da devam edecek. Olmayacak olanlar sizlersiniz, gidecek olanlar sizlersiniz” diye seslendi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 8 Mart gündemli Parlamento Kadın Grubu toplantısında konuştu.

Buldan, kürsüye hafta sonu Bursa’da saldırıya uğrayan Amedspor’un atkısıyla çıktı. Kürsüde ayrıca Kürtçe, Türkçe ve Arapça yazılı döviz yer aldı.

Buldan, konuşmasında “Amed diye bir yer yoktur” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

Buldan, “Hükümetin küçük ortağı ırkçı saldırılara, 90’ların karanlık çetelerine bir kez daha açıkça sahip çıktı. Yetinmedi ‘Amed yok’ dedi. ‘Amedspor yok’ dedi. Ben de diyorum ki; Amed vardır, var olmaya da devam edecek. Olmayacak olanlar sizlersiniz, gidecek olanlar sizlersiniz” dedi.

Buldan, ayrıca şunları ifade etti:

“Halkın emeğinden çalanlara, kadınların yaşamından çalanlara, gençlerin, çocukların geleceğinden çalanlara hakkımızı helal etmiyoruz, etmeyeceğiz. Çürümüş politikalarınız, rant siyasetiniz sebebiyle toprağa verdiğimiz her canın hesabını hatırımızda tutuyoruz.

“Bu hükümet, ülkenin ve kadınların başına gelmiş en büyük afettir, en büyük felakettir. Yaşamlarımızı, geleceğimizi enkaz altında bırakan depremler değil, bu çürümüş, yozlaşmış, insan yaşamını hiçe sayan rant ve talan düzenidir. Kayyım düzenidir.” (Kısa Dalga)

Politika