Buldan’dan Bahçeli’ye ‘mermi’ yanıtı: Meydanlarda tehdit edenler son 5 günde yaşanacaklardan sorumludur

Buldan’dan Bahçeli’ye ‘mermi’ yanıtı: Meydanlarda tehdit edenler son 5 günde yaşanacaklardan sorumludur
Bahçeli’nin “Alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar” sözleri için “çok talihsiz bir açıklama” diyen HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Bu saatten sonra insanlarımızın ayağına taş değse, kılına zarar gelse bütün bunların sorumlusu bunları söyleyenlerdir” dedi.

Yeşil Sol Parti, seçim çalışmaları kapsamında Kars’ta miting düzenledi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve milletvekili adayları katıldı.

Buldan, mitingde yaptığı konuşmada, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Yalova mitinginde söylediği “Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortakları Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarını vaat ediyor. Afrin’i geri alacaklarını söylüyorlar. Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar” sözlerine sert tepki gösterdi. Buldan, “Şimdi meydanlarda hakaret edenler, parmak sallayanlar, tehdit edenler, ırkçı söylemlerde bulunanlar son 5 gün içinde yaşanacaklardan sorumludurlar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Arkadaşlarım Kars tarihinin en kalabalık mitingi olduğunu söylüyorlar. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.

“Sözlerime başlarken İstanbul Kadıköy’de bir ırkçı saldırı sonucu yaşamını yitiren Cihan Aymaz’ı saygıyla ve minnetle anıyorum. Bu ırkçı saldırılara sebep olanları, bu saldırıları teşvik edenleri bir kez daha kınıyorum. Onların bu ırkçı saldırılarına da kutuplaştırma ve insanları birbirinden ayırma politikalarına da artık son vereceğimiz tarih 14 Mayıs tarihidir.

“Meydanlarda parmak sallayanlar son 5 günde yaşanacaklardan sorumludur”

“Şimdi meydanlarda hakaret edenler, parmak sallayanlar, tehdit edenler, ırkçı söylemlerde bulunanlar son 5 gün içinde yaşanacaklardan sorumludurlar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin iki gün önce yaptığı açıklamayı nefretle ve şiddetle kınıyorum. ‘Kılıçdaroğlu’nun ortaklarına ya müebbet ya da bedenlerine birer kurşun’ dedi. Bu çok talihsiz bir açıklama. Arkasından ne oldu? Dün Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na taşlı saldırı gerçekleşti. Yeşil Sol Parti’nin Tarsus’ta aracı taşlandı. Bugün Trabzon’da CHP milletvekillerine saldırı gerçekleşti.

“İşte bu ırkçı söylemlerin gerçekleşen bu saldırıların arkasında olduğunu, sorumluluğun da bunları söyleyenlere ait olduğunu belirtmek isterim. Bu saatten sonra insanlarımızın ayağına taş değse, kılına zarar gelse bütün bunların sorumlusu bu söylemlerdir, bunları söyleyenlerdir.

“Düşmanlığa izin vermeyeceğiz”

“Bunlar kaybettikçe saldırmaya başlıyorlar ve saldırdıkça kaybedeceklerini ne yazık ki bilmiyorlar. Kürt’e, demokrasiye, kadınlara, muhalefete karşı düşmanlıklarını artık gizlemiyorlar. Açık açık söylüyorlar. Televizyon programlarında, mitinglerde, meydanlarda söylüyorlar. Ama biz bu düşmanlığa asla izin vermeyeceğiz. Türkiye halklarının bir arada yaşamasının, kardeşliğin, huzurun, refahın ve barışın, geleceğimizin teminatı artık Yeşil Sol Parti’dir. Biz bu ülkenin güvencesiyiz. Onları kendi içlerinde düşmanlıkları ile baş başa bırakıyoruz. Biz tüm Türkiye halklarıyla barış içinde, refah ve huzur içinde yaşayacağız. Kars buna en güzel cevaptır. Kars halkı yüzyıllardır barış içinde bir arada yaşamıştır ve bundan sonra da böyle yaşamaya devam edecek.

“Erdoğan kendisini peygamber sanıyor”

“AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın söylediklerini her gün TV’lerde izliyorsunuz. Son olarak dediği şey şudur, ‘Ben Allah'tan talimat alıyorum.’ Kendisini peygamber zannediyor. Dini siyasete alet etmekten ne yüzü kızarıyor ne de utanıyor. Dini istismar edenler 14 Mayıs’ta bu halktan cevabını alacak.

“Erdoğan ayrıca diyor ki ‘Bana bir iktidarlık süre tanıyın, bir iktidarlık daha yol açın.’ Bir daha iktidar olmayı istiyor. Yolsuzluk, hırsızlık, hukuksuzluk yapmak için istiyor. 21 yıldır bu ülkede hırsızlığı, yolsuzluğu, açlığı, yolsuzluğu, sefaleti Türkiye halklarına reva görenler bir kez daha iktidara gelme peşindeler. Gelip Kars halkıyla bir gün konuştular mı, Kars halkının derdini dinlediler mi? Dinlemediler. Saray’ın pencerelerinden Kars’a bakmak onlara daha kolay geliyor. Saray’ın penceresinden Kars halkının ne yaşadığı, ne yediği, ne içtiği görülebiliyor mu? Soğan alabiliyor mu, patates alabiliyor mu, esnaf siftah yapabiliyor mu, çiftçi üretim yapabiliyor mu? Bunları görmezler, göremezler. Çünkü o pencereden Türkiye tozpembe görünüyor. Ama o biz o perdeyi 14 Mayıs tarihinde ampulleriyle birlikte söküp atacağız.

“Bunların Allah’tan korkusu yok. Bunların içinde insan sevgisi yok. Bunlarda sadece kötülük var, zalimlik, zulüm var. Sadece korktukları şey koltuklarından olmak ve seçim sandıkları. Ama artık korkunun ecele faydası yok. Kars halkı onları gönderecek. Şimdi Yeşil Sol’u parlamentoya en güçlü şekilde göndermenin zamanı. Biz 100 vekil hedefledik. Bu 100 vekilin 3’ü zaten Kars’tan gelecek. Kars'ta demokrasi 3 - faşizm 0. Kars halkı iradesine sahip çıkacak.

“Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na”

“Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy faşizmi göndermeye gidiyoruz. Yani diğer oyumuz Kemal Kılıçdaroğlu’na. Şimdi kazanma zamanı, başarma zamanı. ‘14 Mayıs darbe tarihidir’ diyenlere demokrasi dersini sandıkta hep birlikte verelim.

“Yaşamış olsaydı Kenan Evren’i cumhurbaşkanı adayı yaparlardı”

“Kafaları sadece darbeye çalışan bir iktidar var. Onlar darbeleri iyi bilirler. Kars halkının belediye eşbaşkanlarını görevden alıp yerine kayyım atamasını iyi bilirler. Onlar eğer Kenan Evren yaşamış olsaydı Evren’i cumhurbaşkanı adayı yaparlardı. Çünkü zihniyetleri aynı. Ama biz darbelere de faşizme de kötülüklere de zulme de hukuksuzluklara da 14 Mayıs’ta hep birlikte son vereceğiz.” (Kısa Dalga)

Politika