Bülent Arınç, AKP'lilere seslendi: "Arkadaşlar seçim sonuçlarından çok emin değilim"

Bülent Arınç, AKP'lilere seslendi: "Arkadaşlar seçim sonuçlarından çok emin değilim"
Manisa'da AKP İl Başkanlığı'nın iftarına katılan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, hayat pahalılığını eleştirdi "Her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyorsa milleti hitabetle coşturamaz, konuşmayla aldatamazsın" dedi.

AKP Manisa İl Başkanlığı'nın iftar yemeğine eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı da katıldı. Arınç konuşmasında hayat pahalılığı ve enflasyon konularına değindi.

"20 yıldır iktidardayız. Önümüzde daha büyük bir imtihan var" diyen Arınç şöyle devam etti: "AK Parti'nin birtakım sıkıntılar yaşadığını, memleket içinde ekonomiden kaynaklı birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını görmezden gelemeyiz. Siyasi olarak bize düşen bir sorunu görmektir, inkar etmemek, üstünü örtmemektir. Halının altına tozları toplamamaktır. Bütün tozları, pislikleri halının altına süpürüp de ortalığı temiz gösterme gayreti herkese yakışır ama siyasetçiye yakışmaz. Sorunu görecek, sorunu teşhis edeceksin. Bunu halkımıza anlatacaksın ve biz bunun çaresini bulacağız."

'BAŞARILI OLAMAZSAK, SEÇİM SONUÇLARINDAN ÇOK EMİN DEĞİLİM'

"Görüyorsunuz ki hala ne sıkıntı içinde olursa olsunlar insanlar Cumhurbaşkanına güven noktasında hala yüksek bir çıta var ki, muhalefet bunun eteğine bile yapışacak durumda değil. Bu güven boşa gitmesin. Bu sıkıntılardan biran evvel kurtulalım, kurtulmalıyız. Çünkü yıllardır siyasetin içinde olan insanlar olarak söylüyorum, halkın tercihi noktasında ekonominin iyi olduğu zamanlarda daha rahat edersiniz. Ama ekonomide sıkıntılar varsa, alım gücünüz azalmışsa, Türk parasının kıymeti düşmüşse, her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyor ve enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60'ı bulmuşsa, milleti hitabetle coşturamaz, konuşmayla aldatamazsın.

"BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ"

Gerçeği göreceğiz ve sorunu çözeceğiz. Sorunlar çözüldükçe millet hiçbir zaman bizden kopmadı. Hiçbir zaman da bizden kopmayacak. Bunu yapacak güçteyiz. Arkadaşlar başarılı olamazsak, seçim sonuçlarından çok emin değilim. Başarılı olmak zorundayız. Çok iyi şeyler yapmak zorundayız." (DHA)

Politika