Bülent Arınç: Ulan iki kilo et kaç para biliyor musun sen?

Bülent Arınç: Ulan iki kilo et kaç para biliyor musun sen?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyulan güven ve sevginin zayıfladığını savunan Bülent Arınç, iktidarın zamlara yaklaşımını eleştirdi: "Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen? 300 lira. Kim verecek bu parayı?"

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın iktidara yönelik uyarı ve eleştirileri sürüyor. Kanal 42'de konuşan Arınç, "Tayyip Beye olan sevgi ve güven devam ediyor ama zayıflamış olarak devam ediyor. Bu zayıflamayı durdurmak lazım" dedi.

AKP'li isimlerin zamları ve hayat pahalılığına ilişkin açıklamalarını eleştiren Arınç, “Bizim grup başkanvekilimiz yanlış bir matematik hesabı yaptı. Yüzde 7’yi yüzde 700 gibi anlayacak bir hesabın içine düştü. Biraz da gülünç oldu tabii. Konya’dan da bir milletvekili de ‘minicik minicik zamlar, bundan şikayet etmeye gerek yok’ demişti. Bunlar insanları yaralıyor haberiniz olsun. 'Ben 2 kilo et yiyeceğime yarım kilo et yerim' diye göğsünü gere gere dolaşıyor. Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen? 300 lira. Kim verecek bu parayı?" diye konuştu.

İktidarın zincir marketlere yönelik tutumunu da eleştiren Arınç, "3 market var, onlar şunu yapıyor bunu yapıyor...' Ben bu market sahiplerini tanırım. Hepsi dindar, aklı başında ve AK Partili insanlardır. Hepsi öz kardeşleri gibi Tayyip Beyi severler. Marketlerdeki fiyat artışlarının kökenine inmek lazım.... ‘Pahalıya alın ama ucuza satın’ diyor birileri. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş. Peki, zarar edeceğim, zararımı kim karşılayacak? ‘Sesini kes, sen sadece böyle yap’ böyle bir ticaret dünyanın hiçbir yerinde yok" dedi.

Politika