Bülent Arınç'tan AKP'li Işık'a sert tepki: Gözü dönmüş şahsı şiddetle kınıyorum

Bülent Arınç'tan AKP'li Işık'a sert tepki: Gözü dönmüş şahsı şiddetle kınıyorum
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumrukla saldıran AKP'li Işık hakkında "Gözü dönmüş şahsı şiddetle kınıyorum" açıklaması yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmeleri sırasında İYİ Partili Hüseyin Örs, AKP'li Zafer Işık'ın yumruklu saldırısına uğramış, yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Olayla ilgili tepkiler devam ederken eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan sert bir açıklama geldi.

"Gözü dönmüş şahsı şiddetle kınıyorum"

Arınç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Yüce meclisin çatısı altında çirkin bir saldırı ile Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün hayati tehlike geçirmesine yol açan gözü dönmüş şahsı şiddetle kınıyorum. Sayın Hüseyin Örs'e ailesine ve camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

İki dönem TBMM Başkanlığı yapan birisi olarak, geçmişten bu yana, her zaman üzüntü ve utanç duyduğumuz bu tür olayların ve kavgaların milletvekillerimizin ve daha çok meclisimizin saygınlığına büyük zarar verdiğine inanıyorum

Meclis Başkanımız, tüm siyasi partileri ve milletvekillerini bu konuda uyarmalı. Gerekli yaptırımlar ivedilikle uygulanmalı, olası benzer elim olayların önüne set çekilmelidir'' diye yazdı." (Kısa Dalga)

Politika