Bundesliga'da tartışma var: Maç oynanırken transfer oldular!

Bundesliga'da tartışma var: Maç oynanırken transfer oldular!
Bundesliga'da ilk hafta maçları bittikten sonra bazı oyuncuların başka takımlara transfer olması transfer sezonuna ilişkin tartışma çıkardı.

Bundesliga'da ilk hafta maçları bittikten sonra Köln'de Modeste Dortmund'a, Frankfurt'ta Kostic Juventus'a transfer oldu. İki kulüp isyan ederken Almanya, ligler başladıktan sonra transfer sezonunun bitmesini tartışılıyor.

Ajansspor'da yer alan habere göre, Filip Kostic ve Modeste’in lig başladıktan sonra başka kulüplere transfer olmaları, Frankfurt ve Köln teknik direktörlerini zor durumda bıraktı.

Köln Teknik Direktörü Steffen Baumgart duruma tepki gösterdi. Buna benzer birçok transferin lig sürerken gerçekleşmesi teknik direktörlerin kadro ve oyun planlaması yapmasına engel oluyor veya planlarını altüst ediyor.

İTALYA VE İNGİLTERE DENEDİ

2018 yılında İtalya ve İngiltere, gelen eleştirilerin ardından ligin başlamasıyla transferi sonlandırmayı denemişler ama başka ülkeler buna uymayıp kendileri dezavantajlı duruma düştükleri için, İtalya 1 sezon, İngiltere 2 sezon sonra, bu karardan vazgeçmişlerdi.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de 2017’de liglerin başlamasıyla transferin bitirilmesinin iyi olacağı yönünde görüş belirtmiş ancak daha sonra bir daha bu konuda bir açıklaması olmamıştı.

AVRUPA'DA BİTİYOR, TÜRKİYE'DE DEVAM EDİYOR

Türkiye’de ise transfer sezonu Avrupa’dan daha geç bir tarihte sona eriyor. TFF, Avrupa’da transfer imkanı kalmayan oyuncuların Türkiye’ye gelişlerine olanak sağlayarak kulüplere bir nevi “mavi boncuk” dağıtıyor.

Özellikle kadrosunda 14’ten fazla yabancısı bulunan kulüpler de transfer tescil dönemi boyunca ellerindeki tüm yabancıların istedikleri 14’ünü her hafta değiştirerek kadroya alarak haksız rekabete yol açıyorlar. Kulüpler bu sezon 8 Eylül'e kadar bir başka deyişle ligin beşinci haftasının sonuna kadar transfer yapabilecekler.

Spor