‘Buranın durumu daha kötü’ diyerek enkaz altındaki ailesini bırakıp Adıyaman’a gelmiş

‘Buranın durumu daha kötü’ diyerek enkaz altındaki ailesini bırakıp Adıyaman’a gelmiş
Ailesi Diyarbakır’daki Galeria sitesinin enkazında bulunan Yusuf Bayramoğlu, yardım için Adıyaman’a geldiğini belirterek, “Burası daha kötü olduğu için burada kaldım, gidemedim. Vicdanım izin vermedi gitmeye. Adıyaman bitmiş durumda” dedi.

RABİA ÇETİN


Adıyaman’da bir yandan enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, diğer yandan başka illerden gelen gönüllüler depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyor.

Yusuf Bayramoğlu, Adıyaman’daki yıkım daha büyük olduğu için Diyarbakır’da ailesi enkaz altında olduğu rağmen buraya gelmiş.

Kazanda çay yapan Bayramoğlu, “Elimizde imkan olmadığı için kazanda çay yapıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız” diyor.

Depremden hemen sonra arkadaşlarının çağırması üzerine Adıyaman’a geldiğini anlatan Bayramoğlu, “Diyarbakır’dan geldim, 5 gündür buradayız. Elimizden gelen tüm yardımı arkadaşlarımla, dayılarımla beraber yapıyorum. Diyarbakır’da ailem enkaz altında ama burası daha kötü olduğu için buradayız. Diyarbakır’da Galeria sitesinde enkaz altındalar. Hala bulunamadılar. Artık umudumuzu kestik. Orada 8 kişilik ailemiz var. Adıyaman çok kötü dedi arkadaşlarımız, bizi çağırdılar. Biz de su ve poğaça getirdik. Burası daha kötü olduğu için burada kaldım, gidemedim. Vicdanım izin vermedi gitmeye. Adıyaman bitmiş durumda.”

Gündem