Bursa'da deprem nedeniyle Mudanya belediye binası hasar gördü, personel tahliye edildi

Bursa'da deprem nedeniyle Mudanya belediye binası hasar gördü, personel tahliye edildi
Bursa’nın Mudanya ilçesi açıklarından meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremde, ilçe belediye binası da hasar gördü.

Bursa'da art arda meydana gelen depremler nedeniyle ilçedeki riskli binalar arasında bulunan belediye binasının kolonlarında çatlaklar oluştu. Belediye personeli tahliye edildi. Kapatılan belediye binasında teknik ekiplerin çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Mudanya Belediye Başkanı: Bazı binalarda duvarlar yıkıldı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçe genelindeki bazı binalarda çatlaklar oluştuğunu ve bazı bacaların devrildiğini söyledi. Trilye Mahallesi’nde ise 1999 yılındaki Marmara Depremi’nde hasar gören bazı binaların duvarlarının yıkıldığını kaydeden Türkyılmaz konuya dair şu bilgileri verdi:

'En kısa zamanda bu binaların yıkımlarını gerçekleştireceğiz'

“Belediye olarak 5 mahallede zaten tarama yapmıştık. Üniversiteden hocalarımızla birlikte, 1999 yılından önce yapılan binalarda performans testlerini sürdürüyorduk. Biz yıkım için beklerken, deprem oldu. Trilye Mahallemizde yıkım raporu alınan binalarda duvar yıkılmaları var. En kısa zamanda bu binaların yıkımlarını gerçekleştireceğiz. Cana gelen bir şey olmadı. İlçe genelinde bir olumsuzluk yok. Bütün ekiplerimiz teyakkuz durumunda, incelemelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Bursa, Mudanya'nın 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının ardından aynı bölgede saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildiği bildirildi.

Marmara'da art arda depremler: 5.1'lik depremden sonra ikinci depremMarmara'da art arda depremler: 5.1'lik depremden sonra ikinci deprem

(Kısa Dalga)

Gündem