Burun estetiğinde 'fake burun' uyarısı

Burun estetiğinde 'fake burun' uyarısı
Prof. Dr. Erkan Soylu, burun estetiğinde ameliyat oranlarının artmasıyla tarzların da çeşitlendiğini belirtti ve uyarılarda bulundu.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Erkan Soylu, gün geçtikçe artmaya devam eden burun estetiği ameliyatlarında trendlerin de değiştiğine dikkati çekerek önemli uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Soylu, Aameliyat sayısı da her geçen gün artmakta ve bu işi yapan cerrahlar da çoğalmaktadır. Dünyanın her yerinden binlerce kişi her yıl iyi bir sonuç almak için Türkiye'de ameliyat olmaya gelmektedir" dedi. Ameliyat oranlarının artmasıyla tarzların da çeşitlendiğini belirten Soylu şu bilgileri aktardı:

"Dört ana tarz var. Bazı hastalar son derece doğal, iyileştiğinde ameliyat olduğu dahi anlaşılmayacak bir sonuç istiyor. Bu hastalarda burundaki eğrilikler düzeltilir, nefes almayla ilgili problemler halledilir, burun sırtında hamp varsa alınır ve yüzüyle uyumlu düz bir burun yapılır. Bu tarzı isteyenler düşük oranda. Bu tarz erkek hastaların büyük çoğunluğunda yapılması gereken ve talep edilen tarzdır.

* Bazı hastalar da burnumu biraz kaldırın, burun sırtım çok hafif kavisli olsun, sonuçta daha sevimli, daha feminen ve daha küçük olsun ancak yüzümle uyumlu olsun, çok abartılı kalkık sevmiyorum demektedirler. Bu tarz, kadınların büyük bir çoğunluğu tarafından talep ediliyor. Kliniğimize başvuran hastaların taleplerine ve zaman zaman sosyal medyada yaptığımız anketlere bakılırsa günümüzde en trend burun tarzı "Natural & Feminine'dir."

* Bir diğer grup hasta da doğallık kaygısı olmayan, olabildiğince burnunu kalkık ve kavisli isteyenlerdir. Bu tarza "kalkık ve kavisli" (turned and upturned) deniliyor. Halk arasında "barby nose" olarak da adlandırılmaktadır. Bu tarz burun, yuvarlak yüzlü, alnı, alt çenesi ve yanakları belirgin olan hastalara yakışıyor. Ancak ince ve uzun yüzlerde bu tarz çok tavsiye edilmiyor.

* Son olarak da "fake burun'lardan bahsetmek istiyorum. Bu, çok nadir olarak hastalar tarafından da talep edilmesine karşın genellikle ameliyatlar sonrasında istenmeyen sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. İleri düzeyde kısaltılmış, ileri düzeyde kaldırılmış, burun sırtı kağıt gibi inceltilmiş bir tarzdır. Doğallığını tümüyle yitirmiş ve olağan dışı görünüme sahip burunlardır." (DHA)

Sağlık