Bütçe Komisyonu'nda Garo Paylan'ın eleştirisine Mustafa Şentop espriyle karşılık verdi

Bütçe Komisyonu'nda Garo Paylan'ın eleştirisine Mustafa Şentop espriyle karşılık verdi
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Meclis bütçesinin görüşmeleri sırasında HDP Milletvekili Garo Paylan komisyon çalışmalarının canlı verilmesi ile ilgili “Kaç paraysa ben vereceğim" şeklindeki sözlerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Siz, bu Meclis'in yayınla ilgili çalışmasının maliyetini ödeyeceğinize bence telefonunuzu değiştirin yoksa ben ödeyim sizin telefon paranızı, daha iyi yayın yaparsınız" karşılığını verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği Kurumu bütçeleri görüşülüyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un sunumu öncesi usule ilişkin söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, sunum sonrasında görüntü alınmasına izin verilmemesini eleştirdi.

Paylan, “Dün bu kameralar, canlı yayın konusunda tartışmalarımız olmuştu ve bu konuda topu sayın Mustafa Şentop'a attınız. Sayın Mustafa Şentop bu konuda bir ihale yaptı. Meclis'teki ihaleleri kim yapıyor? Sayın Şentop, herhalde siz yapıyorsunuz sanıyorum" dedi. Paylan şöyle devam etti:

"ŞU KAMERALAR BENİ ÇEKİYOR, AZ SONRA SİZİ ÇEKECEKLER"

"Bakın, şurada benim görüntümü görüyorsunuz değil mi Sayın Başkan, şu kameralar beni çekiyorlar, az sonra siz konuştuğunuzda da sizi çekecekler. Yani şuradan yayın yapılıyor ve iç odaya bu yayın gidiyor. Yani içerideki odada diğer bürokratlar bu yayını izliyorlar. Şunu önerdik, bari hani bu yıl şunu başaralım, 'Ya, şu yayını bakın 1 server, 1 bilgisayar basına geçelim' dedik" diye konuştu.

"KAÇ PARAYSA BEN VERECEĞİM"

"Sizden istirhamım, şu ihaleye bir madde daha ekleyin. Kaç paraysa ben vereceğim Sayın Başkan, iddiayla söylüyorum bakın, kaç paraysa ben vereceğim çünkü bir bilgisayar, bir server bu. Hani 10 bin, 20 bin lira içinde çözülebilecek bir mesele. Ben vereceğim diyorum, hani bütçe sıkıntı varsa ben vereceğim. Gelin, şu halkın bütçesini halka ulaştıralım sayın Başkanım"

"GARO SENDE PARA VARMIŞ YA"

Paylan’ın sözleri üzerine AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de "Garo sende para varmış ya" diye laf attı.

"BELKİ KAHVALTI YAPMADAN GELİYORUZ AMA USULÜ KAÇIRMIYORUZ SAYIN PAYLAN SAYESİNDE"

Usule yönelik söz alan AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise kamera konusunu bir örnekle anlattı. Aydemir'in örneği şöyle:

"Türkiye Süper Ligi karşılaşmaları, sezonu açıldığı zaman başladığı zaman sezon belli. Kaç oyuncuyu değiştireceksiniz, kaç yabancı oynatacaksınız, kaç dakika oynanacak, kurallar belli oluyor. Her hafta maç başlarken, her hafta ligde maçlar başlarken tekrar tekrar Futbol Federasyonu oturup da kuralları değiştirmiyor, usulü değiştirmiyor. Biz de bütçe görüşmeleri başlarken usul hakkında görüştük ama her gün sabahleyin gelip tekrar usul hakkında konuşacaksak o zaman ben size şöyle bir öneride bulunuyorum. Bundan sonra bütçe görüşmelerinin başında kesinlikle usul hakkında görüşmeyelim; her gün hangi bakanlığı görüşüyorsak, hangi kurumu görüşüyorsak onla alakalı bir usul belirleyelim, ona göre yürüyelim. Biz her gün sabahleyin geldiğimizde belki kahvaltı yapmadan geliyoruz ama usulü kaçırmıyoruz sayın Paylan sayesinde. Sağ olsun, her gün usul, her gün 'canlı yayın, canlı yayın..."

"OYLAYALIM BİTSİN BU İŞ... NASIL OLSA SARAYDAN YAPILMIŞ, GETİRİYORSUNUZ"

Usule ilişkin söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Uğur Aydemir'in önerisine atıf yaparak, "Bir teklifte bulundu. Ben daha iyi bir teklifte bulunayım. Usulü değiştirelim. Bugün, burada sabah gelsin Başkan okusun, oylayalım bitsin bu iş. Ne uzatıyoruz ki ya ne lüzum var yani böyle bir şeye. Nasıl olsa saraydan yapılmış, getiriyorsunuz" dedi.

"BAŞKANIM SÖZ İSTİYOR"

Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz’ın daha önce konuya ilişkin yapılan açıklamaları anımsatması üzerine Garo Paylan, "Başkanımız söz istiyor" diyerek Yılmaz’ı uyardı. Bunun üzerine Yılmaz, TBMM Başkanı Şentop’a söz verdi.

"Garo Bey’e teşekkür ediyorum bana söz aldığı için" diye söze başlayan Şentop, birçok ülkede komisyonlarda yayın yapılmadığını ifade etti.

"BEN ÖDEYEYİM SİZİN TELEFON PARANIZI, DAHA İYİ YAYIN YAPARSINIZ"

İçtüzük hazırlıkları sırasında gündeme gelebileceğini belirtken Şentop, Paylan'ın "Kaç paraysa vereceğim" sözlerine esprili bir dille, "Siz, bu Meclis'in yayınla ilgili çalışmasının maliyetini ödeyeceğinize bence telefonunuzu değiştirin yoksa ben ödeyim sizin telefon paranızı, daha iyi yayın yaparsınız" dedi. (ANKA)

Politika