Bütün kasabanın pandemi ödeneğini kumarda harcadı

Bütün kasabanın pandemi ödeneğini kumarda harcadı
Japonya'da bir adamın, yaşadığı kasabada pandemi nedeniyle devlete yardım başvurusunda bulunan 463 hanenin ödeneğini kumarda harcadığı ortaya çıktı. Adamın, tüm parayı cep telefonu üzerinden kumar oynayarak kaybettiği belirtildi.

Japonya’da bir adamın, pandemi sürecinde düşük gelirli 463 hane için ayrılan 46.3 milyon yen’i (358 bin dolar) kumarda harcadığı ortaya çıktı. İsmi açıklanmayan 24 yaşındaki adamın, bütün parayı iki hafta içinde internet üzerinden kumarda harcadığı belirtildi.

Japonya’da 3 bin 300 kişinin yaşadığı Abu kasabasındaki 463 hane, 100 biner yenlik (775 dolar) pandemi ödeneği için başvuru yapmıştı. Ancak başvuru yapanların 462’si, bütün paranın yanlışlıkla tek bir hesaba aktarılmasından dolayı ödeneklerini alamadı.

Kasabadaki yetkililere göre, personellerden birinin hatasından sonra 46.3 milyon yen’in (358 bin dolar) tamamı tek bir banka hesabına gönderildi. İşinden yeni ayrıldığı ve yalnız yaşadığı belirtilen alıcı, kendisiyle iletişime geçen yetkililere önce parayı iade edeceğini söyledi, sonra da kendisinin bilgisi dışında 'başka bir hesaba aktarıldığını' öne sürüldü. Kayıtlar incelendiğinde ise bu kişinin 8 ve 21 Nisan tarihleri arasında bütün parayı çektiği anlaşıldı.

Abu Belediye Başkanı Norihiko Hanada, yaşananlardan dolayı özür diledi ve paranın tamamını harcayan 24 yaşındaki erkek de dahil olmak üzere, 100 bin yeni yeniden vatandaşlara gönderdi.

Paranın hesabına yatırıldığı belirtilen kişinin avukatıysa, müvekkilinin cep telefonundan kumar oynayarak tüm meblayı harcadığını açıkladı. Avukat, müvekkilin herhangi bir mal varlığı olmaması nedeniyle paranın iade edilmesinin zor olduğunu da ekledi. Taraflar anlaşmazlığı çözmeye çalışsa da, hukukçular kasabanın maddi kayıplarını telafi edemeyeceğini düşünüyor.

Yetkililer, hatalarını fark ettikten sonra 12 Mayıs’ta masrafların iadesini talep eden bir dava açmış ancak alıcıyla iletişime geçememişlerdi. (Kısa Dalga)

Dünya