Büyük Britanya'da yedi bebeği öldüren, altı hemşire müebbet hapse mahkûm edildi

Büyük Britanya'da yedi bebeği öldüren, altı hemşire müebbet hapse mahkûm edildi
Büyük Britanya'nın Chester kentindeki bir hastanende çalışan yenidoğan hemşiresi Lucy Letby, 7 bebeği öldürmek, 6'sını da öldürmeye teşebbüs etmekten ömür boyu hapse mahkum edilirken, erken tahliye hükümleri de uygulanmayacak.

Independent Türkçe'nin derlediği bilgilere göre; 2015-2016 yıllarında Countess of Chester Hastanesi'nde yaşanan 7 bebek ölümüyle ilgili geçen hafta yapılan yargılamada jüri tarafından suçlu bulunan Letby için Manchester kentinde karar duruşması yapıldı.

Kararı açıklayan Hakim James Goss, mahkemede yaptığı konuşmada, Letby'nin Haziran 2015-Haziran 2016 tarihleri arasında 7 bebeği öldürdüğünü, 6 bebeği öldürmeye teşebbüs ettiğini, bunlardan birisini ise iki hafta arayla iki kez öldürmeye çalıştığını söyledi.

Ne olmuştu?

Chester kentindeki hastanede bebek ölümlerinin artması üzerine 2018 yılında başlatılan soruşturma kapsamında Lucy Letby 3 kere gözaltına alınmış ve sorgulanmıştı.

Cinayet ve cinayete teşebbüs gibi üzerine atılı 22 suçla ilgili iddiaları kabul etmeyen Letby, ölümlerden hastane şartlarını sorumlu tutmuştu.

Soruşturma kapsamında ölen veya yapılan müdahalelerle kurtarılan bebeklerin hepsinde Letby'nin nöbette olduğu ortaya çıkarılırken Letby'nin bebeklere hava veya insülin enjekte ettiği ya da aşırı besleme ile midesine hava basma gibi uygulamalar yaptığı belirlenmişti.

Dünya