Büyükelçi Bilgiç: Norveç'le vize anlaşma imzalanmadı

Büyükelçi Bilgiç: Norveç'le vize anlaşma imzalanmadı
Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, pasaport süreleri bitmiş olan Norveç vatandaşlarının geçici bir süre sadece kimlik kartlarıyla Türkiye'ye seyahat edebileceğini açıkladı. Açıklamanın ardından Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç bunun 6.5 aylık geçici bir düzenleme olduğunu belirtti.

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, pasaport süreleri bitmiş olan Norveç vatandaşlarının geçici bir süre sadece kimlik kartlarıyla Türkiye'ye seyahat edebileceğini açıkladı.

Açıklamanın ardından kamuoyunda Türkiye- Norveç arasında bir anlaşma olduğu yönünde çıkan haberlere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç açıklık getirdi.

"6.5 AYLIK GEÇİCİ DÜZENLEME"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in Norveç vatandaşlarının Türkiye seyahati hakkındaki açıklaması:

"Norveç Dışişleri Bakanı’nın ülkemizi ziyareti sırasında herhangi bir anlaşma imzalanmamıştır.

Dünyada yaşanan çip krizi yüzünden Norveç vatandaşlarının pasaportlarını uzatamamaları nedeniyle ve turizm sektörümüzün talebi üzerine Norveçlilerin bu yıl turizm sezonunda ülkemize gelebilmeleri için geçici olarak bir düzenlemeye gidilecektir.

Bu geçici düzenleme çerçevesinde Norveç vatandaşlarına 6,5 aylık, yani geçici bir süre için, Türkiye’ye şahsi bilgilerin bulunduğu çipli kimlikle seyahat hakkı tanınacaktır.

Bu süre sonunda Norveç vatandaşları, Türkiye’ye yine sadece pasaportla seyahat edebileceklerdir." (Kısa Dalga)

Dünya