Boğaziçili öğrencilere destek açıklamasına müdahale: En az 35 gözaltı

Boğaziçili öğrencilere destek açıklamasına müdahale: En az 35 gözaltı
Boğaziçi Üniversitesi’nde dün LGBTİ bayrağı gerekçesiyle gözaltına alınan 4 öğrenciye Çağlayan Adliyesi önünde destek verenlerden ne az 35 kişi gözaltına alındı.



Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı protestolarda dün LGBTİ bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 4 öğrenciye destek için Çağlayan Adliyesi'nin önünde toplananlara polis müdahale etti. En az 35 kişinin gözaltına alındığı ifade ediliyor.

Boğaziçi Dayanışması isimli Twitter hesabında yapılan paylaşımda, dört öğrencinin LGBT bayrağı taşıdığı gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade edilmişti.

Bugün ise Çağlayan Adliyesi önünde gözaltına alınan arkadaşları için açıklama yapmak amacıyla toplananlara polis müdahale etti. BBC Türkçe, müdahalede 30'a yakın kişinin gözaltına alındığı haberlerinin geldiğini aktardı.

Boğaziçi Dayanışma'dan yapılan açıklamada, "Dün Boğaziçi Üniversitesi’nden gözaltına alınan 24 arkadaşımızı geri almak için geldiğimiz Çağlayan Adliyesi’nde polis saldırısıyla gözaltına alındık!" açıklaması yapıldı. 

Daha sonraki açıklamada ise, "Çağlayan Adliyesi önünde polis saldırısına uğrayan arkadaşlarımız gözaltı aracında polis işkencesine maruz bırakılıyor: İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!" denildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde hakkında soruşturma açılan bir kadın öğrenciye destek vermek için bir araya gelen öğrencilerden bazıları gözaltına alınmıştı.

Güney kampüste toplanarak yürümeye başlayan ve kuzey kampüse gitmek isteyen öğrencilerin LGBTİ bayrakları taşımasına polis izin vermemişti.

Yaşanan tartışmanın ardından 4 öğrenci gözaltına alınmıştı. Bu öğrencilerin bırakılmasını isteyerek kuzey kampüs önünde toplanan öğrencilere ise polisin müdahale edeceği anonsu yapılmış, toplam gözaltı sayısı  24'e yükselmişti.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü önünde LGBTİ bayrağı açtıkları için gözaltına alınan 12 öğrenci ve onlara destek amacıyla Bebek sahilinden kampüse yürürken gözaltına alınan 12 kişinin savcılıkta ifadeleri alınmasının ardından Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Nöbetçi Sulh hakimliği de 24 öğrencinin ifadelerini aldıktan sonra imza şeklinde adli kontrol uygulanması koşuluyla serbest bıraktı.

Gündem