Çalışan emekliye 5 bin Lira TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

Çalışan emekliye 5  bin Lira TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
Meclis Genel Kurulu’nda çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren 55’inci madde kabul edildi.

TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini de içeren ekonomiye ilişkin düzenlemelere yönelik kanun teklifinin görüşüldü.

Ekonomiye ilişkin kanun teklifinin, çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini öngören 55. maddesi kabul edildi.

"Birkaç gün içinde emeklilerimizin hesabına yatıracağız"

5 bin Liranın birkaç gün içinde emeklilerin hesaplarına yatırılacağını söyleyen AKP Grup Başkan Vekili Abdülhamit Gül, şunları söyledi:

"245 milyar dolar ihracatımızı 2028 yılında 400 milyar dolara çıkaracağız. 1,5 trilyon dolar olan milli gelir büyüklüğüne ulaşacağız. Kişi başı milli geliri 16 bin dolara çıkaracağız. Enflasyonu kademeli olarak tek haneye düşüreceğiz. Çiftçilerimize yeni istihdam alanları yaratacağız. Aile ve Gençlik Fonuyla gençlerimizin, kadınların yanında olmaya devam edeceğiz. Esnafımızın 9 bin olan prim gün sayılarını emeklilikte 7 bin 200’e düşüreceğiz. Çalışanlarımızın, emekçilerimizin, emeklilerimizin yanında olmaya yine devam edeceğiz. Bugün görüşeceğimiz kanunla beraber yaklaşık 5 milyon çalışan emeklimize de yine 5 bin lira ödeme yapılması öngörülmekte. Bunu da kanunlaştırıp, yine en kısa zamanda emeklilerimizin hesabına yatıracağız birkaç gün içerisinde. Esnaf, Bağ-Kur emeklileri başta olmak üzere çalışan emeklilerimiz bu anlamda kapsama dahil edilecek. İşçinin, çiftçinin, emeklinin, memurun alım gücünü artıracak çalışmaları yine sürdüreceğiz, enflasyona ezdirmemek üzere çalışmalarımızı başarıyla tamamlayacağız." (DHA)

Ekonomi