Çalışanlara teklif: Yüzde 20 eksik maaş al, istediğin kadar evden çalış

Çalışanlara teklif: Yüzde 20 eksik maaş al, istediğin kadar evden çalış
İngiliz hukuk firması Stephenson Harwood, çalışanlarına yüzde 20’lik bir ücret kesintisi karşılığında evden çalışma seçeneği sundu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyet gösteren Stephenson Harwood hukuk firması, pandemi döneminde yaygınlaşan evden çalışma düzenini düşük maaş şartına bağladı.

Şirket çalışanlarına maaşlarının beşte birinin kesilmesi karşılığında istedikleri kadar evden çalışabilecekleri önerisini sundu. Bu koşula razı olmayanlar ise haftada en az üç gün ofise gitmek zorunda kalacak.

britisyasam sitesinin hukuki konularda haber yapan İngiliz Legal Cheek’in aktardığı habere göre maaşlarının kesilmesini kabul edenler, her ay sadece bir gün ofise gelmek zorunda kalacak.

Hukuk firması çalışanlarının sadece çok küçük bir kısmının maaş kesintisini kabul ettiğini belirten Legal Cheek; bu kişilerin de genç olmayan avukatlar olduğunu kaydetti.

Stephenson Harwood, pandeminin ortasında, Londra dışından uzaktan çalışan avukatları da işe almaya başlamıştı. Çalışanlara götürülen teklifte de bu durum etkili oldu. 190 ortaklı Stephenson Harwood'da 1100’den fazla kişi çalışıyor.

Ekonomi