Çalışma Bakanı Bilgin: Asgari ücrette Salı günü uzlaşmaya varacağız

Çalışma Bakanı Bilgin: Asgari ücrette Salı günü uzlaşmaya varacağız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret müzakerelerinde Salı günü uzlaşmaya varılacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin belirlenmesi için yürütülen müzakerelerin sonuçlanma aşamasında olduğunu belirtirken, “Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" dedi.

Partisinin Erzurum İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bilgin burada düzenlenen toplantıdaki konuşmasında asgari ücret ile ilgili şunları söyledi:

“Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız. Asgari ücret sosyal devletin çalışanları koruduğu bir ücrettir. Evet asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir ama işçilerini koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler. Bizim de burada temel fonksiyonumuz budur. Birçok sorunu çözdük, bunları da çözeceğiz.

Bakan Bilgin, Salı gününden sonra olumlu bir uzlaşma haberini paylaşacaklarını umut ettiklerini söyledi ve “Emekçilerimizi koruyan, onları tatmin eden onların hayat şartlarını aşmalarına katkı yapacak bir ücret seviyesinde, Türkiye rahat bir nefes alır diye düşünüyorum” dedi.

Gündem