Can Ataklı: Yapay zekâ anketi, Kılıçdaroğlu’nu yüzde 49.42 gösteriyor, Erdoğan’nı 45.86

Can Ataklı: Yapay zekâ anketi, Kılıçdaroğlu’nu yüzde 49.42 gösteriyor, Erdoğan’nı 45.86
Gazeteci Can Ataklı internette denk geldiği yapay zeka anketinin sonucunu köşesine taşırken, CHP'nin İstanbul Mitingi'ne ilişkin gelişmeleri de aktardı. Miting günü için Kılıçdaroğlu'nun ‘ricayı’ karşılıksız bırakmama kararı aldığını ileri sürdü.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, “Bana göre anketlerin tümü yanlış ya da kasıtlı. Gözlemlerime göre Erdoğan’ın yüzde 50’ye yaklaşması bile söz konusu değil, Kılıçdaroğlu’nun seçimi farklı alması asla sürpriz olmaz” dedi.

İnternette rastladığı yapay zekâ anketine dikkati çeken Ataklı, şunları kaydetti:

Ankete katılmak için bazı kimlik bilgilerini vermek zorunlu. Yazıyı yazdığım ana kadar 9 bin 164 katılımcı vardı. Yapay zeka algoritmasına göre bu deneklerle varılan sonuca göre Kılıçdaroğlu yüzde 49.42 ile birinci. Erdoğan’ın oy oranı yüzde 45.86 olarak görünüyor. Yapay zeka anketinde İnce 2.83 Oğan ise 1.37 oranında oy alıyor.”

"Emniyet ne yapacağını bilemedi CHP mitingi bir gün öne çekildi"

Öte yandan Ataklı, bugünkü yazısında ayrıca, CHP’nin öne çekilen mitingini yazdı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Maltepe mitinginin aynı güne denk gelmesi üzerine, İstanbul Valiliği’nin CHP’den mitingin tarihini değiştirme talebinde bulunduğunu yazdı.

Ataklı şunları kaydetti:

“Aldığım bilgilere göre miting gününü değiştirme talebi İstanbul Valiliği’nden geldi. Valilik, CHP Genel Başkanı’ndan ‘miting gününü değiştirmesini’ rica etti. Erdoğan’a niye bu ricada bulunulmadı? Ona söylemek yürek ister öncelikle. Ayrıca Erdoğan her zamanki gibi miting değil açılış yapıyor ya, hesapta resmi program. Ricanın gerekçesi ise güvenlik. Erdoğan İstanbul’da nereye gitse, neredeyse bütün İstanbul Emniyeti peşine takılıyor. Erdoğan binlerce kişilik koruma ordusu olmadan pek hareket etmiyor. Bu durumda İstanbul’un bütün polisleri ister istemez öncelikle Atatürk Havalimanı ve çevresinde güvenlik önlemi alacak. Buna karşı Maltepe’deki mitinge de en az bir milyon kişinin katılması bekleniyor. Buraya kaydırılacak kadar çok polis gücü yok İstanbul’da. Yeterli güvenlik alınamaması halinde Maltepe provokasyona çok açık hale gelecek. İstanbul Valiliği bu durumu CHP yönetimine bildirince Kılıçdaroğlu da ‘ricayı’ karşılıksız bırakmama kararı almış.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Gündem