Can Atalay Adalet Nöbeti'ne Silivri'den mesaj gönderdi: Gezi'nin bakiyesini ancak onurla taşırız

Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezası verilen avukat Can Atalay, Çağlayan Adliyesi'ndeki Adalet Nöbeti'ne mesaj gönderdi: Gezi'nin toplumsal hukuki bakiyesini ancak onurla taşırız. Gezi'yi savunduk, savunuyoruz ve savunacağız.

Taksim Dayanışması'nın dün Gezi Davası kararlarına tepki göstermek için Çağlayan Adliyesi'nde başlattığı Adalet Nöbeti bugün ikinci gününde. Adliye binası polis tarafından abluka altına alınırken, avukatlar alkışlarla Gezi Davası'nda alınan kararları protesto etti.

Avukatlar yakalarına 18 yıl hapis cezası verilen Av. Can Atalay'ın fotoğrafının da yer aldığı "Hepimiz Oradaydık, Gezi Onurumuzdur" yazılı sticker taktı. Eylemde, Atalay'ın Silivri Cezaevi'nden Adalet Nöbeti'ne gönderdiği mesaj da okundu.

'POLİSİN ŞİDDETİNE KARŞI ÇIKAN HER BİR İNSANIMIZ KENDİ İTİRAZINI ALDI GELDİ'

Atalay mesajında şunları söyledi:

"Ülkenin gündemi açlık, yoksulluk ve örneğin gıda güvenliğimiz olması gerekirken, hiçbir hukuk kuralı tanımadan, saçma sapan şeylerle meşgul ediyorlar. Biz İstanbul'un kent merkezinde son kalan müşterek kamusal bir yeşil alanı, afet sonrası toplanma alanını savunduk. Polisin şiddetine karşı çıkan her bir insanımız kendi itirazını aldı geldi.

Taksim Gezisi farklı fikirlerin, farklı dünya görüşlerinin çoğulcu eşitlikçi ve özgürlükçü bir ortamda barış içinde yaşayabileceğinin somut kanıtıdır.

Taksim Gezisi, ekmeği paylaşmanın, imecenin tanımını yeniden anımsatandır. Gezi bu toprakların eşitlik, özgürlük ve adalet umududur. Gezi'nin toplumsal, politik ya da hukuki bakiyesini ancak onurla taşırız. Gezi'yi savunduk, savunuyoruz ve savunacağız.

Adalet istiyoruz. İnsan, hava, toprak ve su için adalet. Hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız.

Can Atalay, Silivri Cezaevi, 9 No'lu."

CHP'Lİ ÖZEL: KİM SİZİ NEREYE ÇAĞIRIYORSA ORAYA GİDİN

Adliye önündeki protestoya çok sayıda avukatın yanı sıra CHP milletvekilleri Özgür Özel, Sezgin Tanrıkulu, İbrahim Kaboğlu , Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş da katıldı. Grup sloganlar atarak, 'Adalet' yazılı pankart taşıdı.

ozel.jpg

CHP Milletvekili Özgür Özel, "Öfkemiz büyük ancak kararlılığımızda bir o kadar yüksek. Bundan sonra kim sizi nereye çağırıyorsa oraya gidin. Baroysa oraya, meslek örgütüyse, sivil toplum örgütüyse tüm barışçıl çağrılara bedeninizle yüreğinizle zihninizle katkı verin. Karşımızdaki bu kötücül aklı hiçbirimiz tek başımıza yenemeyiz." dedi.

AHMET ŞIK: DEDİLER Kİ DERELERİ KURUTMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, "Çıkan karar bize bir çok şey söyledi. Basit bir yargılama ve oradan çıkan bir hukuksuzluğu tarif etmedi. Mevcut içinde bulunduğumuz karanlığa dair çok önemli bir şey söyledi. Dediler ki biz dereleri kurutmaya, ağaçları kesmeye devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ahmet.jpg

Yapılan basın açıklamasında çok sayıda avukat söz alarak karara tepki gösterdi. (Kısa Dalga)

Gündem