Can Atalay ve Tayfun Kahraman'dan 1 Mayıs mesajı: Birlikte kazanacağız

Can Atalay ve Tayfun Kahraman'dan 1 Mayıs mesajı: Birlikte kazanacağız
Gezi davası kapsamında verilen cezalar nedeniyle Silivri Cezaevi'nde tutulan Can Atalay ve Tayfun Kahraman sosyal medya hesaplarından 1 Mayıs mesajlarını paylaştı. Atalay, "Meydanlardan yükselecek olan bu sese ben de tüm coşkumla Silivri'den katılacağım" derken, Kahraman, "Kendi adalet arayışımı, toplumsal ve ekonomik adalet mücadelesinden ayrı görmüyorum. Birlikte kazanacağız!" ifadelerini kullandı.

Can Atalay ve Tayfun Kahraman'dan 1 Mayıs mesajı

Gezi davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen avukat Can Atalay ile Şehir Plancısı Tayfun Kahraman, sosyal medya hesaplarından 1 Mayıs mesajı paylaştı.

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği iki hak ihlali kararının Yargıtay tarafından tanınmaması nedeniyle tahliye edilmeyen ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay "İşçi sınıfının ve tüm çalışanların uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun" dedi.

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nde 2010-2019 arasında başkanlık yapan Tayfun Kahraman da “Çalışan, üreten, emeğiyle var olan ve dünyayı var eden tüm kardeşlerimin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum. Kendi adalet arayışımı, toplumsal ve ekonomik adalet mücadelesinden ayrı görmüyorum. Birlikte kazanacağız!" ifadelerini kullandı.

Atalay: Meydanlardan yükselecek olan bu sese ben de tüm coşkumla Silivri'den katılacağım

Can Atalay'ın avukatları aracılığıyla sosyal medya hesabından yayımladığı mesajı şöyle:

"Hakkını almak ve taleplerini dile getirmek için meydanlara çıkan işçi sınıfına ve emeğiyle geçinen bütün çalışanlara, ülkemizde demokrasi ve barış isteyen milyonlara bin selam! Bugün tüm meydanlardan yükselecek olan bu sese ben de tüm coşkumla Silivri'den katılacağım.

Sömürüye, eşitsizliklere, adaletsizliklere ve savaşa karşı yükselen bu ses eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, barışın sesidir. İşçi sınıfının ve tüm çalışanların uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun! Yaşasın 1 Mayıs Yaşasın İşçinin, Emekçinin Bayramı!"

ekran-resmi-2024-05-01-11-12-19.png

Kahraman: Birlikte kazanacağız

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve Silivri Cezaevi'nde tutulan şehir plancısı Kahraman da şu mesajı paylaştı:

"Haksızlık ve sömürünün olmadığı, kentlerimizin ve doğamızın talan edilmediği, eşit ve özgür bir gelecek için mücadele eden herkese çok selam.

Çalışan, üreten, emeğiyle var olan ve dünyayı var eden tüm kardeşlerimin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum. Kendi adalet arayışımı, toplumsal ve ekonomik adalet mücadelesinden ayrı görmüyorum. Birlikte kazanacağız!" (Kısa Dalga)

ekran-resmi-2024-05-01-11-13-10.png

Gündem