Can Atalay'dan mesaj: Belediye meclislerinde oylar TİP'e

Can Atalay'dan mesaj: Belediye meclislerinde oylar TİP'e
TİP'ten milletvekili seçilen ve AYM'nin "tutukluluğu hak ihlali" kararına rağmen vekilliği düşürülen Can Atalay, belediye meclis üyeleri için oy çağrısı yaptı. Atalay "Ülkemizde aşağıdan yukarıya demokratikleşme için, yerel yönetimlerde etkin bir katılım ve denetim için belediye meclislerinde #OylarTİPe!" dedi.

Milletvekilliği hukuka aykırı bir biçimde düşürülen Can Atalay, tutuklu bulunduğu Marmara (Silivri) Cezaevi'nden bir mesaj yayınladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) için bir mesaj yayınlayan Atalay,

TİP'in sosyal medya hesabı X'ten paylaşılan açıklamada Atalay'ın şu ifadelerine yer verildi.

"Deprem karşısında bugün bir anlayış devrimine, bir seferberliğe ihtiyacımız olduğu açık. Bu devrimin bugün hakim olan otoriter yönetim anlayışı ve onun beslediği suç örgütleriyle gerçekleşemeyeceği de çok açık. İstanbul'un çok sınırlı su kaynaklarını korumak yerine Kanal İstanbul'u dayatanlar mı halkın deprem güvenliğini sağlayacak? Korkumuzu kullanıp aklımızı öldürenler tarafından ranta kurban ediliyoruz. Buna son vermek, bunu değiştirmek elimizde. Türkiye İşçi Partisi bu yüzden var! Ülkemizde aşağıdan yukarıya demokratikleşme için, yerel yönetimlerde etkin bir katılım ve denetim için belediye meclislerinde #OylarTİPe!" (Kısa Dalga)

Politika