Can Atalay'dan mesaj var: Bir kırılma anındayız

Can Atalay'dan mesaj var: Bir kırılma anındayız
Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez verdiği hak ihlali ve tahliye kararına rağmen, cezaevinde tutulmaya devam edilen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, CHP’li Çakırözer aracılığıyla mesaj gönderdi. Atalay, “Bir kırılma anındayız. Zaten yoğun bakımda olan, demokrasimizden yana olan, hukuk düzeninin zerresine sahip çıkmak isteyen tüm politik ve toplumsal kesimlerin ayrı ayrı ama mutlaka ortak tutum alması tarihsel bir sorumluluktur” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi Parkı davası tutuklularını İstanbul Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, Çakırözer aracılığıyla “Ortada bir devlet krizi var ve bu devlet krizinin çözülmesi iktidarıyla, muhalefetiyle memlekete karşı sorumluluk duyan herkesin sorumluluğudur. Bir kırılma anındayız. Zaten yoğun bakımda olan, demokrasimizden yana olan, hukuk düzeninin zerresine sahip çıkmak isteyen tüm politik ve toplumsal kesimlerin ayrı ayrı ama mutlaka ortak tutum alması tarihsel bir sorumluluktur” mesajını iletti.

Ziyareti sonrası cezaevi önünde açıklama yapan Çakırözer, “Hatay Milletvekili Can Atalay, seçilmesinden bu yana 7 ay geçmesine rağmen Silivri Cezaevi’nde tutuluyor. Anayasa Mahkemesi iki kez karar aldı hak ihlali olduğu yönünde. Maalesef Can Atalay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelip görevine başlayabilmiş değil. Bugün kendisiyle görüştüm. Dün Anayasa Mahkemesi’nin kararı sonrasında mahkeme onunla ilgili kararı Yargıtay’a gönderdi” ifadesini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem