Can Atalay'ın avukatı: Elimizdeki karar bir mahkeme kararı değildir

Anayasa Mahkemesi kararına uymayan mahkeme heyetine tepki gösteren Can Atalay'ın avukatları, "Bu 3 hakimin derhal bu gece HSK tarafından açığa alınması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı ilk kararı uygulamayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne gönderdi. Adliye önünde açıklama yapan Can Atalay’ın avukatları karara tepki gösterdi.

Sabah saatlerinden beri kararı beklediklerini dile getiren TİP Parti Meclisi üyesi avukat Özgür Urfa, "10 saattir burada beklemekteyiz hep beraber. 10 saatin sonunda yaza yaza iki buçuk sayfalık evraka imza atmışlar. Elimizdeki karar bir mahkeme kararı değildir" dedi.

'Anayasa Mahkemesi'ni de Anayasa'yı da tanımıyoruz demişlerdir'

"Yukarıda bu karara imza atan 3 kişi cübbe giymiş olsa da hakim falan değildir. Bu 3 kişi suçludur" diyen Urfa, "Anayasa'ya karşı suç işlemişlerdir. Anayasa Mahkemesi'ni de Anayasa'yı da tanımıyoruz demişlerdir. Anayasal rejime karşı başkaldırmışlardır. Bu 3 hakimin derhal bu gece HSK tarafından açığa alınması gerekmektedir. Yerlerine yeni hakimler görevlendirilerek bu karar yeniden değerlendirilmek zorundadır" ifadelerini kullandı.
İktidarın yargıya talimat verdiğini belirten Urfa, "Böyle bir rezalet, böyle bir kepazelik olamaz. 10 saatte 2 buçuk sayfa yazdık demek, 10 saattir iktidardan talimat aldık demektir. İktidar partisinin, onun küçük ortağının talimatlarıyla hareket ediyoruz demektir. Onun Yargıtay'daki temsilcilerinin talimatıyla biz bu karara imza attık demektir. Anayasa Mahkemesi yok demektir, Anayasa yok demektir. Siz bunları tanımıyorsanız biz de sizi tanımıyoruz. Hakim değilsiniz, birer emir erisiniz" (Kısa Dalga)

Gündem