'Can güvenliğim yok' şikayetlerine rağmen öldürülen Mihriban Altürk davasında yarın karar bekleniyor

'Can güvenliğim yok' şikayetlerine rağmen öldürülen Mihriban Altürk davasında yarın karar bekleniyor
Defalarca şikayet edilmesine ve alınan koruma kararlarına rağmen boşandığı Metin Şengil tarafından öldürülen Mihriban (Berivan) Altürk davasında yarın karar bekleniyor.

ESRA TOKAT


Defalarca şikayet edilmesine ve alınan koruma kararlarına rağmen boşandığı Metin Şengil tarafından öldürülen Mihriban (Berivan) Altürk davasında yarın saat 15.30'da Şırnak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada karar bekleniyor. Yarın görülecek duruşma öncesi Kısa Dalga'ya konuşan Altürk ailesinin avukatı Fatma Nur Aksoy, "Sanığın 'tasarlayarak öldürmekten' ceza alması lazım, mahkemenin bu yönde karar vermeli" değerlendirmesinde bulundu.

Ölümünden 24 gün önce boşanmıştı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Mihriban Altürk, 21 Nisan’da evliliğinin ilk ayından beri 9 yıl boyunca sistematik olarak şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği Metin Şengil tarafından öldürüldü. Şengil ayrıca 8 yaşındaki kızlarını da ağır yaraladı. Ölümünden 24 gün önce boşanan Altürk, daha önce Şengil hakkında basit yaralamadan ve ölüm ile tehditten pek çok kez şikayetçi olmuş ve uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

7 Aralık'ta görülen duruşmada savcı mütalaasında fail Şengil’in “tasarlanarak boşandığı eşi kasten öldürme” ve "çocuğa yönelik kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından cezalandırılmasını istedi. İddianamede Şengil 'boşandığı eşi kasten öldürmek', 'altsoya karşı hayati tehlike geçirmesine sebebiyet verecek nitelikte silahla kasten yaralama' suçlarından yargılanması talep edilmişti.

Telefon kayıtları da sanık aleyhine

27 Ocak'ta görülen son duruşmanın ardından gelen telefon kayıtları da sanık aleyhine olmayınca savcılık mütalaasını değiştirmedi. Yarınki duruşmada ise daha önce dinlenmeyen tanık taksiciler dinlenecek.

'Silahı gitar kutusuna saklayarak olay yerine gelmesi tasarlamanın kanıtı'

Yarın görülecek karar duruşması öncesi Kısa Dalga’ya konuşan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden avukat Fatma Nur Aksoy, "Gitar kutusuna silahını saklayarak olay yerine failin gelmesi tasarlamanın en net kanıtı. Daha öncesinde de failin pek çok ölüm tehdidi var. Ayrıca sanığın evin etrafından daha önce keşif yaptığı da tespit edildi. Tüm bunlar düşünüldüğünde 'tasarlayarak öldürmekten' ceza alması lazım, mahkemenin bu yönde ceza vermesi gerek" dedi.

NE OLMUŞTU?

Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Mihriban Altürk, 21 Nisan’da evliliğinin ilk ayından beri 9 yıl boyunca sistematik olarak şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği Metin Şengil tarafından öldürüldü. Şengil ayrıca 8 yaşındaki kızlarını da ağır yaraladı. Ölümünden 24 gün önce boşanan Altürk’ün daha önce Şengil hakkında basit yaralamadan ve ölüm ile tehditten pek çok kez şikayetçi olduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi. Öte yandan Altürk‘ün uzaklaştırma kararı devam ederken öldürüldüğü de ortaya çıktı.

Özel Haber