Çanakkale, 3.5 yaşındaki Merve için seferber oldu: Çok az zaman kaldı

Çanakkale, 3.5 yaşındaki Merve için seferber oldu: Çok az zaman kaldı
SMA Tip 1 kas hastası 3.5 yaşındaki Merve Tekin'in tedavisi için Çanakkale'de yardım kampanyası başlatıldı. Baba Ferdi Tekin, "Türkiye çapında Valilik izniyle büyük bir seferberlik başlattık. Kızımın 1,5 kilo daha almaması gerekiyor. Bunun için aç yatıp aç kalkıyor" dedi.

SMA Tip 1 kas hastası Merve bebek için başta Gelibolu olmak üzere bütün Çanakkale seferber oldu. 3,5 yaşında olan Merve’nin 1,5 kg daha alması durumunda çok tehlikeli evreye gireceğini belirten ailesi, valilik onayıyla ülke çapında başlatılan kampanyaya destek istedi. Gen tedavi ilacının masraflarının 1 milyon 825 bin dolar tuttuğu Merve için şu ana kadar bu meblağın sadece yüzde 16’sı toplanabilmiş durumda.

merve.jpeg

Merve'nin babası Ferdi Tekin konuyla ilgili şunları söyledi: "Kızım fotoğrafta gördüğünüz gibi dünya tatlısı bir çocuk. Bütün SMA hastası çocuklar gibi, bütün çocuklarımız gibi. Bizim için elbette kolay değil bu tedavi süreci. Dile kolay 1 milyon 825 bin dolar bulmamız gerekiyor. Gelibolu ve Çanakkale halkının desteği başta olmak üzere tüm Türkiye çapında Valilik izniyle büyük bir seferberlik başlattık. Kızımın 1,5 kilo daha almaması gerekiyor. Bunun için aç yatıp aç kalkıyor. Mama ile besliyoruz, yürüyemiyor çünkü kasları eriyor. Hakikaten insanın kızını öyle görmesi bu dünyada başa gelebilecek çok ağır bir durum.

Ne yazık ki tedavi için ihtiyacımız olan paranın daha çok uzaktayız. Zaman da gittikçe daralıyor. Belki bugün biz yaşıyor olabiliriz ama SMA'lı çocuklar gerçeği hepimizin, bütün ülkenin sorunudur. Bu nedenle herkesten bütün operatörlerden MERVE yazıp 2809’a mesaj göndererek 20 TL bağış yapmasını, sosyal medya hesaplarımızı desteklemelerini rica ediyorum. Başta Çanakkaleli şirketler olmak üzere iş dünyasının da yardımlarına ihtiyacımız var. Merve kızımızı ve diğer bütün SMA'lı çocuklarımızı kurtaracak bir ülkede yaşıyoruz. Buna yürekten inanıyorum, umudumu hiç kaybetmedim ve herkese çok teşekkür ediyorum.”

Merve Tekin için Valilik izniyle Ziraat Bankası’nda Ferdi Tekin adına hesap numarası şöyle:

TR36 0001 0025 0752 6944 5550 07 (Açıklama Merve)

merve1.jpeg

Gündem