Silivri'den çıkan Canan Kaftancıoğlu: Arkadaşlar nerede kalmıştık?

Silivri'den çıkan Canan Kaftancıoğlu: Arkadaşlar nerede kalmıştık?
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki infaz kararının mahkemeye ulaşmasının ardından teslim olan ve denetimli serbestlik işlemleri için Silivri Cezaevi'ne götürülen Canan Kaftancıoğlu'nun işlemleri tamamlandı. Kaftancıoğlu Silivri'den çıktıktan sonra yaptığı konuşmada "Arkadaşlar nerede kalmıştık?" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yıllar önce yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle 4 yıl 11 aylık hapis cezasının Yargıtay'da onanması sonrasında infaz başvurusunda bulunmak üzere Çağlayan Adliyesi'ne gitti. Kaftancıoğlu sonrasında da, denetimli serbestlik prosedürünün uygulanması için Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

Buradaki işlemlerin tamamlanması sonrası Silivri'den çıkan Kaftancıoğlu, yaptığı konuşmada "Esas olan akıl, ahlak, adaletse nerede kalmıştık demiştim" dedi. Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yarın görülecek davaya atıfla, "Bugün aslında ilçe başkanlarımız ve il yöneticilerimizle hem önümüzdeki günlerdeki davaları hem de suçluların hesap vermesi için yapacağımız işleri planlamak üzere yapacağımız bir toplantımız vardı. Yarın 16 milyon İstanbullu'nun iradesini yargılamaya kalkacaklar" ifadelerini kullandı.

METİN GÖKTEPE'NİN ANNESİYLE KUCAKLAŞTI

Kaftancıoğlu, konuşmasının ardından kendisine destek vermek için Silivri'ye giden gazeteci Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe'ye sarıldı.

ass.jpg

ADLİYEYE GEZİ MESAJIYLA GİRDİ

Kaftancıpoğlu, Adliye'ye girişte "Bir şey diyecek misiniz" diye soran gazetecilere, "Arkadaşlar bugün Gezi'nin yıldönümü. Hepimize Gezi direnişi kutlu olsun diyorum. Şimdilik böyle" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı da, Kaftancıoğlu'nun adliyenin içinde 'mola' işareti yaptığı anların fotoğrafını paylaştı.

'DÜŞMANLIK SİZDE KALSIN'

Kaftancıooğlu, adliyeye gitmeden önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada da şu ifadeleri kullandı:

"İnatla bana “devlet düşmanı” yakıştırması yaparak algı oluşturmaya çalışan trol ve troliçeler; eğer bir şeye düşman olacaksam AKP’ye düşman olurdum ki onu bile olamam. Ruhumda yok çünkü, aynen sizlere bile düşman olamadığım gibi:)

Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende. İftira,hakaret,küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek
Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter"

CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi 2021/5283 esas sayılı dosyasıyla kısmen onanan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi 2019/171 esas sayılı dosyasında verilen karar kesinleşmiş, mahkeme kararı infaza gönderilmiştir.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu bugün saat 11.30’da gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesine gidecektir." (Kısa Dalga)

Gündem