Canan Karatay'ın gözdesi olan besin!... 1 kaşığı bile üstelik korumaya yetiyor

Canan Karatay'ın gözdesi olan besin!... 1 kaşığı bile üstelik korumaya yetiyor
Canan Karatay'ın gözdesi olan besin korumaya yetiyor.. Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor

Elma sirkesi, sağlık uzmanı Canan Karatay'ın da önerdiği gibi, birçok faydası olan doğal bir besindir. İçeriğinde bulunan asetik asit sayesinde, besinlerin korunmasında etkili bir rol oynar. Ayrıca, elma sirkesinin antioksidan özellikleri sayesinde vücudu zararlı maddelere karşı koruduğu bilinmektedir.

Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunan elma sirkesi, sindirim sorunlarına karşı kullanılabilmektedir. Ayrıca, kan şekerini dengeleyici özelliği ile diyabet hastaları için de önerilmektedir. Bunun yanı sıra, elma sirkesinin cilt ve saç sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.

Elma sirkesi doğal bir besin olup birçok faydası bulunmaktadır. Ancak, tüketilirken dikkatli olunması ve uzman önerilerine uyulması önemlidir. Besin koruma, sağlık ve güzellik alanında kullanılabilecek bu mucizevi besini hayatınıza dahil etmek isterseniz, bir uzmana danışarak doğru kullanımı öğrenebilirsiniz.

z.jpg

Elma sirkesi her gün içilir mi?

Elma sirkesi, asitli bir yapıdadır ve gün içinde 1-2 yemek kaşığından fazla tüketilmemelidir. Su ile seyreltilerek tüketilmesi yaygındır. Eğer içilmeyecekse gargara yapılabilir, cilt veya saç temizleyici sprey olarak kullanılabilir. En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız.

Hangi sirke daha sağlıklı?

Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam