Capital Economics: Türk ekonomisi için gerçeklerle yüzleşme zamanı

Capital Economics: Türk ekonomisi için gerçeklerle yüzleşme zamanı
Ekonomist Atilla Yeşilada, "Hükümet para basmadan ve hiperenflasyona yol açmadan yeniden yapılanma çabalarını nasıl finanse edecek? Bu kimsenin cevaplamak istemediği bir soru” dedi.

Analistler, Türk Lirası'nın önümüzdeki aylarda daha da düşerek halkın satın alma gücünü daha da aşındıracağını ve hükümeti hane halkını destekleyecek önlemler için milyarlarca dolar aramaya zorlayabileceğini tahmin ediyor.

Euronews’te yer alan habere göre, analistler, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın mevcut ekonomi politikalarının yakın bir "tehlike riski taşıdığını" ve herhangi bir çözümün, zorlu önlemler içerebileceğini ifade etti.

Bağımsız ekonomik araştırma kuruluşu Capital Economics, "Türk ekonomisi için gerçeklerle yüzleşme zamanı yaklaşıyor olabilir" yorumunu yaptı.

Ekonomistlere göre Türk ekonomisinde şu an için en öncelikli sorun Merkez Bankası'nın nakit parasının tükeniyor olması.

Merkez Bankası yıl başından bu yana Türk Lirası'nı desteklemek için 30 milyar dolar harcadı ve döviz rezervleri şu anda ekside.

Pek çok analist, Türk Lirası'nın önümüzdeki aylarda daha da düşerek halkın satın alma gücünü aşındıracağını ve hükümeti hane halkını destekleyecek önlemler için milyarlarca dolar aramaya zorlayabileceğini tahmin ediyor.

Danışmanlık şirketi Global Source Partners'tan Atilla Yeşilada, Merkez Bankası'nın Erdoğan'ın memur ve emekli maaşlarında vaat ettiği artışları finanse etmek için para basma ihtimaline dikkat çekti.

Yeşilada, "Hükümet para basmadan ve hiperenflasyona yol açmadan yeniden yapılanma çabalarını nasıl finanse edecek? Bu kimsenin cevaplamak istemediği bir soru” dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi