Çatısına delik açtığı depoyu 7 ay boyunca soydu

Çatısına delik açtığı depoyu 7 ay boyunca soydu
Gaziantep'teki bir beyaz eşya mağazasına 'dadanan' hırsız, tam 7 ay boyunca belirli aralıkla olmak üzere toplamda 250 bin liralık ürün çaldı.

Suyabatmaz Mahallesi'nde İslam Özaltın, kendisine ait beyaz eşya mağazasının 5 katlı binanın üst katındaki deposundaki ürünlerinin sayımını istedi. İşyeri çalışanlarının yaptığı sayımda ürünlerin eksik olduğu fark edildi.

Bunun üzerine işyerinin güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Geçmişe yönelik yapılan kamera görüntülerinin incelenmesinde, bir kişinin depoya çatıdan açılan delikten farklı zamanlarda girerek ürünleri çaldığı görüldü. 7 ayda 250 bin TL değerinde ürünün çalındığını anlayan İslam Özaltın, durumu polise bildirerek şikayetçi oldu.

Polis ekiplerinin incelemesi sonucu hırsızlık şüphelisinin A.D. olduğu belirlendi. Adresine düzenlenen operasyonla D., son olarak çaldığı bazı ürünlerle yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Kendine uygun delik açmış

Mağaza sahibi İslam Özaltın, şüphelinin 7 ay boyunca mağazadan belirli aralıklarla ürün çaldığını söyledi.

Özaltın, şüphelinin dikkat çekmemek için sayısı çok olan ürünlerden 1 tane aldığını belirterek, "Mağazamızda hırsızlık olayı oldu. Binamızın beşinci katında bir depomuz var. Hırsız çatı katında yalnızca kendisinin girip çıkabileceği bir delik açmış. 7 ay boyunca aralıklarla girip mağazamızın deposundan ürünler çalıp gitmiş. Sayım yaparken fark ettiğimiz hırsızlık vakasında yaptığımız tespitlerle 7 aylık süreç içerisinde yaklaşık 250 bin TL değerinde ürünümüzün olmadığını gördük. Hırsız sağ olsunlar emniyet güçleri tarafından yakalandı. Çaldığı ürünlerin bir kısmını tekrar alabildik. Hırsızlık olayını çok profesyonelce kurgulamış. Örnek verecek olursak, dikkat çekmemek için depoda sayısı çok olan ürünlerden sadece birisini almış. Hırsız yakalandı ve şu anda cezaevine konuldu" diye konuştu. (DHA)

Yaşam