Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü: Türkiye’nin F-16 talebi ve İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konuşuldu

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü: Türkiye’nin F-16 talebi ve İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konuşuldu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin F-16 talebi ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinin bağlantılı olmadığını söylüyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi temasları kapsamında gittiği ABD'de mevkidaşı Antony Blinken ile bir araya geldi.

BBC Türkçe'nin haberine göre görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Bakan Çavuşoğlu, toplantının ana gündem maddelerinden birinin ABD'den alınmak istenilen F-16'lar olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, "Türkiye’nin F-16 talebi ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinin bağlantılı olmadığını, ABD Kongresi'nin bunları bağlantılı gibi göstermemesi gerektiğini söylüyoruz" şeklinde konuştu.

İki ülkenin enerji işbirliğini geliştirme konusunda anlaştıklarını kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma toplantılarını kurumsallaştırmak ve yılda en az iki kez toplanmak üzere ABD'ye teklifte bulunduklarını söyledi. (Kısa Dalga)

Dünya