Çavuşoğlu: “Biz Taliban'ın ideolojisini falan savunmuyoruz”

Çavuşoğlu: “Biz Taliban'ın ideolojisini falan savunmuyoruz”
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Taliban’ın verdiği mesajları olumlu karşıladıklarını ifade ettiği açıklamasının önünün ve arkasının çıkarılarak bağlamından koparıldığını ifade etti ve “Biz Taliban'ın ideolojisini falan savunmuyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tepkilere neden olan "Şu ana kadar Taliban'ın verdiği mesajları olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz. Umarım eylemlerde de bunu görürüz" sözlerinin bağlamından koparıldığını savunarak “Biz Taliban'ın ideolojisini falan savunmuyoruz” dedi.

Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek’e konuşan Çavuşoğlu, şunları dedi:

“Biz Taliban'ın ideolojisini falan savunmuyoruz. Biliyorsunuz, ülkede fiili bir durum var. Yabancı misyonlarda da bir panik. Ben Taliban'ın mesajları derken, Afgan halkı ve yabancılar için söylediklerini kastettim. Birçok yabancı ülke de benzer şekilde o mesajları olumlu bulduğunu ilan etti.”

“HAVALİMANININ KORUNMASI İÇİN NATO’YLA GÖRÜŞTÜĞÜMÜZDE DURUM FARKLIYDI”

Çavuşoğlu, Türkiye askerlerinin Kabil Havaalanı'nın güvenliğini sağlamak için var olanlara ek olarak Afganistan’a gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı: Mehmetçik gidecek mi?

“Biz NATO'da konuyu konuştuğumuzda koşullar farklıydı. Şimdi fiili durum nedeniyle yeni şartlar ortaya çıktı. O nedenle ilk konuştuğumuz noktada değiliz. Şimdilik önceliğimiz vatandaşlarımızın tahliyesi. Afganistan'ın geleceğine karar vermek üzere toplanan müzakere heyetini yakından takip ediyoruz. Nasıl bir yönetim oluşacağını takip ediyoruz. Bütün taraflarla görüşüyoruz. Ortaya çıkacak yeni koşullara göre Kabil'de kalıp kalmayacağımıza, asker gönderip göndermeyeceğimize yeniden karar vereceğiz.”

Gündem