Çavuşoğlu'ndan Taliban sözlerine açıklama

Çavuşoğlu'ndan Taliban sözlerine açıklama
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tepkilere neden olan “Taliban’ın verdiği mesajları olumlu karşılıyoruz” sözleriyle ilgili “Biz ‘Taliban’ın yönetim anlayışını, rejimini benimsiyoruz, olumlu karşılıyoruz’ demedik. ‘Mesajlarını olumlu karşılıyoruz’ dedik" açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada Afganistan'daki gelişmelerle ilgili olarak "Şu ana kadar Taliban’ın verdiği mesajları da olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz. Gerek yabancılara gerek diplomatik misyonlara gerekse kendi halkına yönelik" demişti. Bakan Çavuşoğlu, sosyal medyada tepkilere neden olan bu sözlere açıklık getirdi. Hürriyet gazetesinden Hande Fırat'a konuşan Çavuşoğlu, şunları söyledi:
" Taliban, ‘Hiçbir yabancıya müdahale etmeyeceğiz, herkes burada yaşayabilir, diplomatik misyonlara da dokunmayacağız, faaliyetlerini sürdürebilir’ gibi olumlu mesajlar verdi. Havaalanına şu anda bir müdahaleleri yok. Biz bunları, bu mesajları olumlu karşıladığımızı söyledik. Yoksa, ‘Taliban’ın yönetim anlayışını, rejimini benimsiyoruz, olumlu karşılıyoruz’ demedik. Ayrıca ‘Mesajlarını olumlu karşılıyoruz’ dedik ama temkinli yaklaştığımızı yani uygulamada da görmek gerektiğini söyledik.”

Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kabil Havalimanı’nda koruma görevini iptal ettiği iddiasıyla ilgili de “Bunu söylemek için erken çünkü şimdi yeni şartlar oluştu" dedi.

TIKLAYAN / Çavuşoğlu: Taliban'ın verdiği mesajları olumlu karşılıyoruz

Gündem