Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği hakkında açıklama: Top onlarda

Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği hakkında açıklama: Top onlarda
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için Türkiye'nin endişeleri ve beklentileri konusunda iki ülkeden cevap beklediğini söyledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için Türkiye'nin endişelerini ilettiklerini söyleyerek, karşı taraftan cevap beklediklerini söyledi.

"ONLARDAN CEVAP BEKLİYORUZ"

Çavuşoğlu, "İki ülke adaylığını koydu NATO’ya. Endişelerimizi de, beklentilerimiz de 2 ülkeye ve NATO’ya ilettik. Eğer bir müzakere olacaksa bizim gönderdiğimiz belgeler üzerinden olmalı. Top onların tarafından. Onlardan da yazılı şekilde cevap beklediğimizi hatırlatmak isteriz" diye konuştu.

TAHIL KRİZİ

Çavuşoğlu, tahıl krizine ilişkin olarak da "Bir BM planı var. Biz bu planı destekliyoruz. Lavrov’a Ankara’da yaptığımız görüşmede izah ettim. Rusya’dan cevaplar bekliyoruz. 4’lü bir toplantı olursa, Türkiye, BM, Rusya ve Ukrayna da olacak. Herkesin endişelerinin giderilmesi lazım. Mayınlardan temizlemek yerine güvenli hatlar, güvenli bölgeler. Rusya’dan da olumlu cevap gelirse 4’lü toplantıyı İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Rusya’nın tahılına da ihtiyaç var" ifadelerini kullandı. (DHA)

Dünya