ÇEDES projesi Kırklareli'de: Okullarda imam, vaiz, müezzin ve müftülük personeli görevlendirildi

ÇEDES projesi Kırklareli'de: Okullarda imam, vaiz, müezzin ve müftülük personeli görevlendirildi
İzmir ve Eskişehir'in ardından ÇEDES projesi Kırklareli'de uygulanacak. Bu kapsamda kentteki 158 okula manevi danışman adı altında imam atandığı öğrenildi.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesi kapsamında “manevi danışman” olarak görevlendirilen imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur'an kursu hocaları, MEB okullarındaki öğrencilere "değerler eğitimi" veriyor.

158 okul

Başlangıçta İzmir ve Eskişehir'de uygulamaya konan protokol 3'üncü olarak Kırklareli'de uygulanacak. Bu kapsamda Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kaymakamlıklara gönderilen yazıyla 158 okula manevi danışman adı altında imam atandı.

İmam, vaiz, müezzin ve müftülük personelleri

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre gönderilen yazıdaki listede yer alan isimlerin birçoğunun imam olduğu öğrenildi. Öte yandan müezzin, vaiz ve müftülük personeli de okullarda görevlendirildi.

En fazla Lüleburgaz ilçesine görevlendirme

Okullara gönderilen listeye göre en çok müftülük personeli ya da imamın görevlendirildiği ilçe Lüleburgaz oldu Lüleburgaz’daki tam 56 okula imam atanırken onu 45 okulla da Kırklareli Merkez ilçe takip etti. Onun dışında Babaeski’ye 20, Vize’ye 15, Demirköy’e 4, Kofçaz’a 2, Pehlivanköy’e 3 ve Pınarhisar’a 13 imam görevlendirildi. (Kısa Dalga)

Gündem