Cem Karaca'nın hayatının anlatıldığı film için karar

Cem Karaca'nın hayatının anlatıldığı film için karar
Anadolu Rock müziğinin önemli temsilcisi Cem Karaca’nın hayatının anlatıldığı filmin çekilmemesi için yapılan başvuru reddedildi. Cem Karaca'nın eşi İklim Karaca mahkemeye "kendisinden izin alınmadığı" gerekçesiyle başvuruda bulunmuştu.

2004'te hayatını kaybeden usta sanatçı Cem Karaca'nın hayatını anlatacak olan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin çekilmemesi için açılan durdurma kararı talebi, mahkeme tarafından reddedildi.

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, İsmail Hacıoğlu'nun başrol oynadığı 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmi için kendisinden izin alınmadığını söylemiş ve çekimlerin durdurulması için mahkemeye başvurmuştu.

Filmin yapımcılığını üstlenen Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya tarafından yapılan açıklamada ise Cem Karaca'nın hayatının beyazperdeye aktarmak üzere çalışmalara başlamadan önce gerekli izinlerin alındığı belirtilmişti.

Filme dair tüm video, fotoğraf, fragman, film kaydı gibi görsel ve işitsel kayıtların yayınlanmasını önlemeye yönelik açılan durdurma kararı talebi, mahkeme tarafından reddedildi.

Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya’nın ortak yapımcılığında çekilen, danışmanlığını Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’nın yaptığı film, sanatçının hayatının sürgün kaldığı Almanya’dan Türkiye’ye dönüşüne kadar olan dönemini anlatıyor.

Film, Cem Karaca'nın müzikal mirasını ve kişisel hikâyesini yeni nesle taşıma misyonuna sahip. (Kısa Dalga)

Gündem