Cem Küçük: FETÖ'yü araştırdım Osman Kavala adına denk gelmedim

Cem Küçük: FETÖ'yü araştırdım Osman Kavala adına denk gelmedim
İktidara verdiği destekle bilinen Cem Küçük, Osman Kavala'ya verilen hapis cezasının ağır olduğunu söylerken "Ben yıllarca FETÖ'yle ilgili binlerce araştırma yaptım. Hiçbir dosyada Kavala'nın adına denk gelmedim" ifadesini kullandı.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Osman Kavala'nın tutuksuz yargılanması gerektiğini belirterek "Kavala'nın masum olduğunu düşünmüyorum. Bu cezanın ağır olduğunu düşünüyorum. FETÖ'yle ilgili binlerce araştırma yaptım. Hiçbir dosyada Kavala'nın adına denk gelmedim FETÖ'yle ilgili. Uydurma olduğunu düşünüyorum" dedi.

HaberTürk ekranlarında Hülya Hökenek'in sunduğu Enine Boyuna programına katılan Küçük, Gezi Parkı Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Osman Kavala'yla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gezi iddianamesinin içinin boş olduğunu aktaran Cem Küçük, şöyle dedi: "Yargılandığı davayla gezi sürecini ayırmak lazım. Kimse kendini kandırmasın. Gezi seçilmiş meşru hükümeti çalışamaz işlemez hale getirmek için yapıldı. Gezi bir darbe girişimidir. Net böyledir. AK Parti bu işten haklı çıkmıştır. İBB geçen ay Çırağan'ın orada yüzlerce ağacı kesti bir şey oldu mu? Mesele ağaç değildi. 2008 kapatma davası, Google iddianamesiyle saçma sapan iddianamelerle bir parti az daha kapatılıyordu. Milletin yüzde 50 oyunu alan parti. İddianameyi okudum içi bomboştu. Hele hele Yiğit Ali Ekmekçi'nin okuyunca. Biber gazının Türkiye'ye girişini engellemiş. Nasıl engelleyecek. Ya da işte Osman Kavala'yla aynı aynı yerde baz almış. Belki ben de almışımdır.

"KAVALA'NIN ADINA DENK GELMEDİM"

Osman Kavala'nın tutuksuz yargılanması gerektiğini savunan Küçük, "15 Temmuz'u yapanlara ağırlaştırılmış müebbet verildi. Osman Kavala'ya da aynısı verildi. Kavala'nın masum olduğunu düşünmüyorum. Bu cezanın ağır olduğunu düşünüyorum. Başka bir suçtan olduğu iddia edilip 15 Temmuz eklendi. Ben yıllarca FETÖ'yle ilgili binlerce araştırma yaptım. Hiçbir dosyada Kavala'nın adına denk gelmedim FETÖ'yle ilgili. Uydurma olduğunu düşünüyorum. Casusluktan beraat etti" ifadelerini kullandı.

Gündem