Cem Say: Boğaziçi'ne Türkiye 833'üncüsü giremedi ama yurt dışı kontenjanından girenler oldu

Cem Say:  Boğaziçi'ne Türkiye 833'üncüsü giremedi ama yurt dışı kontenjanından girenler oldu
Prof. Dr. Cem Say "Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne YKS Türkiye 833'üncüsü giremedi. Ama liseyi İstanbul’da okumuş kimi kişiler, puanları daha yüksek olan başka adaylar atlanarak "yurt dışından öğrenci kabulü" kontenjanından alınmış" açıklamasında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Say "Boğaziçi Ü. Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne YKS Türkiye 833'üncüsü giremedi" bilgisini paylaştı.

Say şunları kaydetti:

"Boğaziçi Ü. Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne YKS Türkiye 833'üncüsü giremedi. Ama liseyi İstanbul’da okumuş kimi kişiler, bölüm ve fakülte kurulu kararları çiğnenip SAT sınavı puanları daha yüksek olan başka adaylar atlanarak "yurtdışından öğrenci kabulü" kontenjanından alınmış"

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde yabancı uyruklu öğrenci işlerini yürüttüğünü belirten Diren Doğan, Say'ın paylaşımına ilişkin "Bu kesinlikle doğru olmayan bir ifade" dedi.

Doğan şunları kaydetti:

"Bu kesinlikle doğru olmayan bir ifade. Kendi kurumumda yabancı uyruklu öğrenci süreçlerini yürütüyorum. Eğer bir Türk uyruklu aday lisesinin tamamını yurtdışında okumamışsa yabancı uyruklu kontenjanından faydalanamaz. Eğer okuduysa da bunu pasaport giriş çıkışıyla teyit etmelidir. YÖK’ün bu kapsamda son yıllarda Üniversitelere gönderdiği resmî yazılar mevcut. Mış’larla miş’lerle hareket edip o birimlerde görev yapan kişileri töhmet altında bırakmayın."

Say, Doğan'ın açıklamasına ilişkin "İnşallah kurumunuzdaki dosyaları benim tweetimi okuduğunuzdan daha dikkatli okuyup doğru anlıyorsunuzdur." yanıtı verdi.

Doğan da tekrar yanıt olarak "Hocam ifadeniz açık. Lisesini İstanbul’da okumuş hiçbir Türk vatandaşı, Türkiye de bir Yükseköğretim Kurumunda yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından faydalanamaz. Bunun ötesi berisi yok. Esaslar açık." ifadesini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem