Cem Yılmaz'a Emek Sineması tepkisi: Hani Emek harcanmazdı?

Cem Yılmaz'a Emek Sineması tepkisi: Hani Emek harcanmazdı?
Yeni dizisi Erşan Kuneri'nin galasını, 2013'te yıkılan tarihi Emek Sineması'nın yerindeki Grand Pera'da yapmaya hazırlanan Cem Yılmaz tepki çekti. Emek Bizim İnisiyatifi, Yılmaz'ın 2013'te "Emek, harcanmaz" dediği konuşmasını hatırlattı.

Netflix için çektiği ve 13 Mayıs'ta gösterime girecek olan yeni dizisi Erşan Kuneri'nin galasını, yıkılan Emek sinemasının yerine yapılan Grand Pera'da gerçekleştirmeye hazırlanan Cem Yılmaz'a tepkiler geliyor.

Emek Bizim İnisiyatifi, tarihi Emek Sineması'nın yıkılmaması için 2013'te aylarca süren direnişe destek vermiş olan Yılmaz'a tepki gösterdi.

İnisiyatifin Twitter hesabında Cem Yılmaz da etiketlenerek, şu mesaj paylaşıldı: "Hani Emek harcanmazdı? Hani Emek bizimdi zaten."

Mesajda, Cem Yılmaz'ın 2013 yılında, 32'inci İstanbul Film Festivali kapanış töreninde yaptığı konuşmanın videosu da paylaşıldı. Cem Yılmaz, o günkü konuşmasında Emek Sineması’na değinerek, “Benim sinema yaparken çok fazla emek harcamadığımı düşünenler var. Doğru. Çünkü Emek, harcanmaz” demişti. Alkışların ardından da, "Emek Sineması'nı satın aldım. Keşke böyle olsaydı... Ama alacaktım tam, söylediler ki, uyardılar beni, meğer Emek bizimmiş zaten" demişti.

Emek Bizim İnisiyatifi'nin yanı sıra Cumhuriyet yazarı Emrah Kolukısa ile sinema eleştirmeni Tunca Arslan da Cem Yılmaz'a tepki var. Kolukısa, hem Netflix'e hem Cem Yılmaz'a ise 'küçük bir sitemi' olduğunu belirterek, "Burası, yıkılan Emek Sineması'nın yerine yapılan bina... Ne Netflix'e ne de Cem Yılmaz'a yakıştı diyebilirim” dedi.

Arslan da "Emek Sineması'nın açgözlülükle yıkılıp yerine Grandpera ucubesinin dikilmesi Türkiye'nin sinema kültüründe açılmış derin bir yaradır. Cem Yılmaz'ın yeni dizisinin galasını bu lanetli salonda yapması, sinemaseverlerin aylarca süren mücadelesini yok saymakla eş anlamlıdır" tepkisini gösterdi. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat