Cemaatte cinsel istismar Kadıköy'de protesto edildi, provokasyon girişimi yaşandı

Cemaatte cinsel istismar Kadıköy'de protesto edildi, provokasyon girişimi yaşandı
Sosyalist Güç Birliği’nin Kadıköy’de yaptığı basın açıklamasına ellerinde üç hilal amblemi olan bayraklarla bir grup saldırı girişiminde bulundu.

Sosyalist Güç Birliği (SGB), cemaatte çocuk istismarını protesto etmek için "Tarikat düzeninize ve gericiliğe meydan okuyoruz" sloganıyla Kadıköy Beşiktaş iskelesinde basın açıklaması yaptı.

BirGün’den Asena Tunca’nın haberine göre, SGB adına konuşan Yürütme Heyeti Üyesi Oğuz Oyan, “20 yıllık kesintisiz iktidarı boyunca dinci siyaset Cumhuriyeti adım adım kurucu ilkelerinden uzaklaştırdı ve kurumlarını teslim aldı. İktidar, liberallerin ‘özgürlükçü laiklik’ uydurmasından da destek alarak laikliği inanç özgürlüğüne indirgedi ve içini boşalttı; böylece laikliği adeta Sünni tarikatların koruyucu kalkanına dönüştürdü” dedi.

Oyan, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı, Tarikatların askeriyede, yargıda, eğitimde, devletin her kurumunda hatta toplumun bütün kılcal damarlarında örgütlenmelerine, kamu kaynaklarını sömürmelerine zemin hazırlamaktan geri durmadı. Hiranur Vakfı’nda meydana gelen sistematik çocuk tecavüzü, bu tür olayların ne ilki ne de sonuncusudur. Laiklik, demokratik bir rejimin olmazsa olmazıdır. Laiklik yoksa demokrasi de yoktur.”

Provokasyon girişimi

Açıklama sırasında ellerinde üç hilal amblemi olan bayrak taşıyan 5 kişilik grup provokasyon girişiminde bulundu. Şahıslar, polis tarafından gözaltına alındı. Grubun bir gün önce sosyal medya hesabından tehdit mesajı paylaştığı, ardından mesajı sildikleri öğrenildi.

Gündem